Orlando - dvojjazyčná kniha pro mírně pokročilé s příběhem Virgine Woolfové

úterý 26. května 2015 ·

Virginie Woolfová je považována za přední inovátorku anglického jazyka a její literární práce jsou uznávané nejen kvůli svému obsahu, ale také kvůli charakteristickému stylu psaní. Ve svých knihách prozkoumala techniku známou v literatuře jako proud vědomí, která zve čtenáře do vnitřních myšlenek a pocitů postavy.

Příběh Orlanda, milovaného královnou, zrazeného ruskou princeznou, patří mezí pronikavé romány britské spisovatelky. Hlavní postavou je mladý anglický šlechtic, který začíná svou životní cestu ve věku sedmnácti let za vlády královny Alžběty I. Jeho příběh ale překlenuje více než tři století a Orlando tak zažívá několik panovníků a celých historických období. Avšak jeho biologický věk dosáhne jen okolo třiceti let. Nejen to ale může čtenáře překvapit. V průběhu románu Orlando změní pohlaví a je z něho manželka a matka.

Dvojjazyčné zpracování románu pomůže ve zdokonalení jazykových znalostí angličtiny. V knize najdete:
- upravený text románu v jazyce originálu,
- zrcadlový český překlad,
- opakovací bloky a cvičení.

Knihu doprovází CD ve formátu MP3, na kterém je celý příběh namluvený rodilým mluvčím.

Dvojjazyčnou knihu zakoupíte se slevou přímo u vydavatele na www.albatrosmedia.cz.

Ukázky stran:


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.