Karel Klatovský: Windows aplikace (nejen) pro školství - 15. díl

úterý 19. května 2015 ·

Pokračování úspěšného seriálu přináší další čtveřici zajímavých vzdělávacích aplikací pro MS Windows 8.

Telling The Time

Znalost vyjadřování hodin může být pro někoho při výuce anglického jazyka velkou výzvou. Aby tomu tak nebylo, zkuste si z Windows Store stáhnout aplikaci Telling The Time. Díky ní se vše potřebné naučíte snadno a rychle a navíc ve formě postupného odemykání úrovní, což činí z této aplikace velice zábavnou formu výuky „škola hrou“.




Telling Time

Aplikací ve Windows Store jsou statisíce a tak máte u téměř každé oblasti zájmu na výběr z více aplikací. Podobně je tomu i u výuky času. V této aplikaci máte mnoho různých částí, ve kterých si můžete vybrat, zda chcete začít s výukou hodin, nebo si již rovnou troufnete na čtvrthodiny nebo minuty. Součástí je i výuka digitálních hodin nebo procvičování pomocí pohybu ručiček na správnou pozici.



TS Matematika

Ačkoliv je matematika univerzální jazyk a pro její procvičování najdete v katalogu Windows Store tisíce aplikací, zejména pro menší žáky je vhodnější, pokud je celá aplikace v češtině. Tato aplikace, určena pro žáky 1. stupně ZŠ vás provede formou logických her různými zákoutími matematiky a to včetně česky mluveného komentáře.


Endless Numbers

Procvičování anglických číslovek formou zábavnou formou – to je přesně to, co tato aplikace umí. Vaším úkolem je umístit čísla na správnou pozici, někdy i ve formě základních početních operací. Přo každém pohybu či označení čísla je slyšet i jejich anglická výslovnost a celkem na vás čeká více jak 100 úrovní.


Endless Readers

Po procvičení anglických číslovek je čas se podívat na anglická slovíčka. Podobně jako u Endless Numbers se po každém označení písmene ozve jeho spellování a po složení celého slova máte možnost si složit z vybraných slov celou větu. Jedná se o velice zábavnou výuku angličtiny, která se dá využít v mnoha formách výuky.


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.