4.-5. 6.: Odborná konference Preventivní cestou-necestou aneb Křižovatky odbornosti

pátek 22. května 2015 ·

4. a 5. června proběhne konference s názvem Preventivní cestou-necestou aneb Křižovatky odbornosti, kterou pořádá Magdaléna, o.p.s., Semiramis o.s., Prostor Plus, o.p.s. a Cesta integrace, o.p.s. a je součástí projektu Vzdělávání pro zdraví na základních školách (ZDRAVÍ na ZŠ) CZ.1.07/1.1.00/53.0025. Konference se bude konat v pražské Akademii věd ČR. Dvoudenní program se zaměřuje na oblast rizikového chování dětí na základních školách v České republice.


Na konferenci se budeme zabývat tématy z oblasti dopravní výchovy, zdravého životního stylu, bezpečí na internetu, klima třídy nebo oboru dětské psychologie či inkluzívního vzdělávání.

Své příspěvky přednesou lékařka a spisovatelka Kateřina Cajthamlová, religionista Zdeněk Vojtíšek nebo dětský psycholog Václav Mertin.

Chystáme představení úspěšných a inspirativních projektů pořádaných na mnoha školách. Pozvání přijali odborníci z organizací Člověk v tísni, Seznam se bezpečně!, E-Bezpečí, nebo Férová škola. Mezi příspěvky bude možnost navštívit i prakticky laděný workshop storytellingu.

Konference si klade za cíl otevřít diskuzi o různých typech rizikového chování ve školách, reflektovat a sdílet zkušenosti a obohatit účastníky o názory a znalosti odborníků. Připraven bude bohatý catering v atraktivních prostorách Akademie věd České republiky. Konference je určena pro pracovníky základních škol, tvůrce politik a pro další odborníky ve vzdělávání ze Středočeského kraje.

Vstup na konferenci je zadarmo díky podpoře Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Kapacita konference je omezena a je možné se registrovat zde.



0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.