Český online kurz rychlého čtení byl vyhodnocen organizací NIHES jako nejúčinnější na světě

čtvrtek 16. dubna 2015 ·

NIHES, Holandský institut pro zdravotní vědu, vypracoval mezinárodní srovnání metod výuky rychlého čtení, ve které sledoval dlouhodobé zlepšení rychlosti čtení a zapamatování textu. Česká firma Rozečti.se z tohoto srovnání vyšla vítězně i v  konkurenci. NIHES se proto také rozhodl zavést lokalizovanou verzi Rozečti.se jako součást vlastních workshopů.


Michal Zwinger, jednatel firmy, k tomu dodává: "Odborné stránce projektu jsme věnovali velké úsilí, toto zahraniční uznání nás proto samozřejmě velmi těší. Hlavní díky ale samozřejmě patří docentu Richardu Papíkovi, který je odborným garantem celého projektu."



Aplikace Rozečti.se vznikla v roce 2012, kdy také získala ocenění Nápad roku. Od té doby ji použilo již 18 000 uživatelů z celého světa. Kurz je nyní již lokalizován do řady světových jazyků včetně, angličtiny, španělštiny, němčiny nebo ruštiny. Zahraničními partnery jsou např. německý Green Reading  nebo indonéské Cekindo. První tři lekce je možné vyzkoušet zcela zdarma.


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.