Anna Putnová: Co prvňák, to tablet. Co nápad, to úlet!

sobota 25. dubna 2015 ·

Kdyby bylo léto, myslela bych, že dostal ministr Chládek úpal. Čemu mám ale přičíst další z jeho bláznivých nápadů, nevím. To co posledních měsících předvádí ministr školství, by se dalo nazvat férií.


Jeden divočejší návrh střídá druhý. Přináší náměty, které jsou naprosto mimo současný systém vzdělání, a znevažuje svůj úřad. Výčet jeho přehmatů není úplný, ale poslouží jako obrázek jeho působení.

Marcel Chládek jako stínový ministr školství chtěl, aby děti začínaly chodit do školy v sedmi letech. O rok později si už přeje povinný začátek školního vzdělávání už v 5 letech.

Ministr chce rozhodovat o tom, jaké potraviny se budou ve školních automatech nabízet dětem, posílat děti na učební obory podle přání zaměstnavatelů či nepovolit individuální vzdělání na druhém stupni základních škol.

Na druhou stranu slibuje rodičům předškoláků výuku angličtiny už v mateřské škole a teď nově i tablety pro prvňáky. Pominu finanční a organizační stránku věci. Zajímalo by mě, zda tento nápad konzultoval s učiteli a s odborníky na didaktiku?

Rozvoj motoriky prostřednictvím psaní děti rozvíjí. Návrh pana ministra je scestný a matoucí veřejnost i učitele. Myslím, že už nastala doba, aby zasáhl pan premiér Sobotka, Nebo mu nevadí, že jeho ministr způsobuje chaos a poškozuje školství?

Zdroj: Putnova.cz

2 komentářů:

6. B řekl(a)...
26. dubna 2015 v 13:38  

Ano, máte pravdu, nezáleží mu na tom.

Unknown řekl(a)...
26. dubna 2015 v 19:18  

V našem školství nikoho nezajímá realita. Odborníků je tolik, že je múžeme přehazovat vidlemi. Co tento článek vlastně navrhuje?
Jsem pro povinné tablety do škol. Děti k nim získají odpor a možná se budou i učit!!!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.