Video: Debata z Jednoho světa na téma Do státních škol děti nedáme

úterý 10. března 2015 ·

Stále více rodičů má výhrady k běžným školám a volí pro své děti jiné varianty. Množí se případy zakládání vlastních škol nebo domácího vzdělávání. Mohou být školy, které stojí mimo hlavní proud, pro děti přínosnější? Záznam panelové debaty následující po projekci filmu Přiblížit se ke slonovi 5. března 2015 v rámci festivalu Jeden svět. Debata byla vysílána on-line na webu České televize.



Debatují: Jaroslav Fidrmuc (náměstek pro oblast vzdělávání MŠMT), Jindřich Monček (ředitel základní školy Jedna radost), Ondřej Andrys (náměstek ústředního školního inspektora), Tomáš Ervín Dombrovský (vedoucí oddělení analýz, komunikace a vnějších vztahů LMC). Moderuje: Tomáš Feřtek.

Festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět se koná letos od 2. do 11. března 2015 v Praze a poté v dalších 33 městech. Záznamy debat z aktuálního i předchozích pěti ročníků najdete zde.

3 komentářů:

krtek řekl(a)...
10. března 2015 v 11:06  

To je titulek - "praktické školy zrušit, protože jsou diskriminační, státní školy nechceme, protože se v nich našim dětem nevěnují, jak chceme my."
Není domácí vzdělávání také forma segregace? Nevím, jen se ptám.

Jiri Janecek řekl(a)...
10. března 2015 v 11:20  

No, ja nevim, ale proc se mluvi o "statnich skolach"? Ktere skoly zrizuje stat (krome VS SNB a VAAZ, coz jsou ale vysoke skoly)? Na kterych skolach stat urcuje, co a jak se budou deti ucit?

Unknown řekl(a)...
10. března 2015 v 19:32  

Co se budou žáci učit, určují rámcové vzdělávací programy, jak se budou učit, to záleží do značné míry na školách.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.