Vývoj aplikací pro Android

čtvrtek 5. února 2015 ·

Rychlý přechod na vývoj pro Android

Android je nejrozšířenější mobilní platformou na světě a představuje obrovský potenciál pro tvůrce aplikací a her. Ať už vyvíjíte na jakékoliv jiné platformě, tato kniha vás rychle naučí vše potřebné, abyste mohli svou aplikaci nabídnout milionům majitelů telefonů a tabletů s Androidem.

V devatenácti kapitolách se postupně seznámíte s nejrůznějšími prvky uživatelského rozhraní, naučíte se propojit je s aplikační logikou na pozadí, pracovat s daty z externích zdrojů a využívat nejrůznější senzory v zařízení. Naučíte se navrhnout layout aplikace, aby efektivně využívala dostupnou plochu displeje zařízení, propojit aplikaci s existujícími webovými službami a ve finále ji zpřístupnit širokému okruhu uživatelů na Google Play. Nezapomnělo se ani na aktuální trendy v podobě aplikací pro nositelné příslušenství Android Wear a revoluční brýle Google Glass.

Publikace vás mimo jiné naučí:

  • Rozvrhnout layout aplikace a ovládací prvky.
  • Zpracovat strukturované údaje v JSON a XML.
  • Pracovat s obrázky, grafikou a multimédii.
  • Využívat senzory a lokalizační služby.
  • Napojit aplikaci na cloudové služby a sociální sítě,
  • Testovat aplikace a umístit je do Google Play.
  • Vytvářet aplikace pro Android Wear a Google Glass.

Ľuboslav Lacko je předním slovenským technologickým novinářem, který sleduje všechny nové trendy nejen v IT. Působí také jako školitel a konzultant. Publikuje články a seriály v českých i slovenských odborných časopisech, je autorem desítek počítačových knih a příruček a v posledních dvou letech se intenzivně věnuje vývoji aplikací pro Windows 8 a Windows Phone.

Doporučená cena 499 Kč. Knihu se slevou přímo od nakladatele zakoupíte na www.albatrosmedia.cz

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.