Přečtěte si: UJAK učitele vzdělávat nebude, určila komise. Škole hrozí konec

čtvrtek 5. února 2015 ·

Univerzita Jana Amose Komenského v Praze, proslulá svými absolventy z řad celebrit a politiků, nebude moci vzdělávat nové učitele. Žádost o akreditaci jí dnes odmítla udělit Akreditační komise ministerstva školství a navrhla ministerstvu zavřít celou školu. Ministr školství Marcel Chládek v ČT uvedl, že studentům speciální pedagogiky, kterých se incident dotkne, se bude snažit pomoct.

Z článku Vladimíra Baráka v Týden.cz vybíráme:

"V některých případech poskytneme škole možnost, aby studenti dostudovali, když škola slíbí, že nepřijme nové studenty. Chtěli jsme ale jistotu, že vzdělání bude probíhat kvalitně a proto jsme si vyžádali podrobné informace. Chtěli jsme znát například to, kdo vede diplomové práce, jak jsou zabezpečeny praxe a poskytnuté údaje nás šokovaly. Na vedení aktuálně zadaných 391 magisterských prací se podílí 21 interních vyučujících a 77 externích pracovníků. Z toho většina z nich nemá ani titul Ph.D., což zcela odporuje našim standardům," řekla TÝDNU šéfka Akreditační komise Vladimíra Dvořáková.

"UJAK s tímto stanoviskem zásadně nesouhlasí, je přesvědčena, že AK pracuje s nepravdivými argumenty, a univerzita proti stanovisku AK neprodleně podnikne příslušné právní kroky," uvedl mluvčí UJAK Jan Červenka. Dříve Červenka uvedl, že současní studenti budou převedeni na jiný obor školy. Problém ale je, že v rámci jeho absolvování nebudou noví magistři i přes vysokoškolské vzdělání splňovat požadavky na profesi učitele.


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.