Tamara Müllerová: Susan Oxnevad a ThingLink

čtvrtek 19. února 2015 ·

Susan Oxnevad je pedagožka a učitelka. Byla facilitátorkou pro vzdělávací technologie ve školách v Chicagu, působila také jako konzultantka a designérka pro magazín EdTech. Prostřednictvím svého blogu poskytuje návody pro profesní růst učitelů. Články obsahují promyšlené způsoby, jak začlenit technologie do výuky, aby fungovaly jako účinný a efektivní nástroj, který může napomoci vyučovacímu procesu. Susan Oxnevad se zaměřuje na metodickou pomoc s využitím různých online nástrojů.


Jedním z nejdůležitějších je pro ni ThingLink. Používá ho k vytváření interaktivních dokumentů, kterými může být například zpracovaný výukový materiál nebo příprava na hodinu. Principem je nahrání libovolného obrázku na ThingLink a následné vložení interaktivně se otvírajících oken s popisy či odkazy na různá místa tak, že je možno si pouhým najetím myší obsah zobrazit. V následující ukázce Susan Oxnevad odkazuje na různé možnosti, jak obrázek nahrát na ThingLink.


Susan sama tento nástroj ve svých kurzech běžně používá. Jedním takovým je ThingLink Teacher Challenge. Akce probíhala během léta roku 2014 a jednalo se o ucelený profesní rozvoj učitelů, který měl za cíl vybudovat profesionální vzdělávací komunitu. Zaregistrovalo se více než 500 amerických učitelů, kteří se zdokonalovali v možnostech využití technologií ve výuce a přitom vytvořili stovky vynikajících interaktivních ThingLink dokumentů. Do budoucna má Susan v plánu vytvořit nabídku podobných vzdělávacích příležitostí, které budou fungovat celoročně.

Susan Oxnevad pomocí ThingLink vytvořila také interaktivní kalendář a odkazuje, mimo jiné, na nově vzniklé propojení Google Drive a ThingLink. Díky nástrojům Googlu je možné vytvořit například prezentaci, tu následně nahrát na ThingLink a obohatit ji o funkční interaktivně se zobrazující doplňkové informace a odkazy. Vytvořený materiál lze sdílet s ostatními. Jednoduchý návod a příklad je zde.

Susan je též autorkou modelu přípravy učitelů Digital Differentiation z roku 2012. Ten popisuje propojení vybraných nástrojů, které jsou použitelné pro výuku a učení, s metodickými postupy a návodem na jejich aplikaci. Vzhledem k rozvoji je neustále aktualizuje. Model obsahuje tři základní složky: flexibilní nástroje, základní otázky a učební posuny.

Tento článek vznikl jako studentská práce.

Celý článek si přečtěte na Učitelském spomocníkovi na adrese spomocnik.rvp.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.