Přečtěte si: Zápis skončil. Rodiče čeká měsíc nejistoty, zda se dítě do školy vejde

neděle 1. února 2015 ·

Liberecké školy poprvé zapisovaly budoucí prvňáčky v jednotném termínu. Město zatím vyhodnocuje údaje o zápisu, už nyní je však vysoce pravděpodobné, že ve školách, kde je největší převis poptávky nad reálnými možnostmi, bude rozhodovat losování.


Z článku Adama Pluhaře v iDNES.cz vybíráme:

Pokud podle mluvčí (magistrátu) Minstrové někde dojde i k dalšímu losování, bude se týkat už jen pár škol. V nich se bude losovat z takzvaných nespádových dětí, jejichž rodiče dopředu počítají s tím, že se do dané školy jejich potomek i třeba nedostane.

„Bohužel je zřejmé, že řada rodičů zvolila opět podvod, aby své dítě dostali na vysněnou školu, neboť podle dosavadních informací má skutečně část dětí trvalé bydliště jinde než rodiče. Evidentně tedy zápisu na několika libereckých školách opět vládla zápisová turistika,“ míní mluvčí Minstrová.

Takové chování nemůže město nijak postihovat. Rodiče přitom mohou zapříčinit to, že se pak na školu nedostane dítě, které do ní skutečně patří a jehož rodina bydlí v místě i několik desetiletí.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.