Přečtěte si: Novela školství prošla Sněmovnou. Chybí v ní registr učitelů

pátek 13. února 2015 ·

Sněmovna schválila školskou novelu, v níž upravila pravidla vzdělávání žáků s postižením. Spornou pasáž o jejich diagnostice v pátek z vládní předlohy vyškrtla. Odmítla také zavést registr pedagogických pracovníků, o který téměř do poslední chvíle usiloval ministr školství Marcel Chládek.

Z článku LIDOVKY.CZ a ČTK v Lidovky.cz vybíráme:

Od registru učitelů si Chládek sliboval lepší přehled o tom, kterých aprobací je nedostatek. Podle kritiků včetně ochránců soukromí by ale nákladně sdružoval citlivá osobní data o pedagogických pracovnících, včetně věku a pohlaví. Vznik registru by podle odpůrců ministerstvo stál 2,8 milionu korun, provoz 700 tisíc korun ročně bez započtení výdajů škol.

Ministr registr do poslední chvíle hájil, nakonec ale k jeho nezavedení zaujal před hlasováním neutrální stanovisko. Hlasování o tomto bodu provázely nejasnosti, které se pokusila osvětlit místopředsedkyně školského výboru Vlasta Bohdalová (ČSSD). „Naším koncem - jednoduše řečeno - je definitivní vyřazení registru z tohoto zákona. To je náš konec,“ řekla poslancům za jejich hlasitého smíchu. „Je to fajn po takové dlouhé době být za obecního šaška,“ dodala poté.

1 komentářů:

Q. E. D. řekl(a)...
13. února 2015 v 16:20  

A jsme bez kafe. Proklínám Chládka, ČSSD a celou vládní koalici. :(

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.