Blivajzy ze školní jídelny

středa 25. února 2015 ·

Žákovské fotografie školních obědů nejsou nic nového. Nyní vyvolal rozruch svými kritickými snímky brněnský žák Sebastián Antonín na sociální síti Facebook. Snímky převzal zpravodajský portál iDNES.cz i web TN.cz.

Podle článku iDNES.cz s titulkem Kaše jako lepidlo. Školáci začali fotit nevábné obědy a vyvolali rozruch začal dvanáctiletý Sebastián Antonín se svým spolužákem Otakarem Káňou začátkem února fotit a publikovat snímky jídla z brněnské školní jídelny v Kounicově ulici, která dováží obědy na nedalekou školy v Antonínské ulici. Přesto ředitel Základní školy Antonínská, která jídelnu využívá, v současnosti žádné výtky neřeší. „O žádných stížnostech na stravování ze strany rodičů nevím. Občas si děti rodičům na jídlo postěžují, pak je zase klid,“ řekl iDNES.cz ředitel školy Leopold Trněný.


Web TN.cz upozornil v článku Peklo ze školní jídelny! Žák ukázal, čím krmí děti v Brně! i na rozsáhlejší sbírku snímků na facebookové stránce Obědy na SŠTE s podtitulem Databáze obědů na SŠTE Brno.


Informaci o blogu britské devítileté školačky se snímky obědů, který vzbudil pozornost po celém světě, jsme přinesli před rokem. Děti mají k dispozici nové informační a komunikační technologie a využívají je. To je dobře, ne?


3 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
25. února 2015 v 10:09  

Podstatné je, aby bylo jídlo zdravé, a byl k němu přiložen seznam alergenů.

Jiri Janecek řekl(a)...
25. února 2015 v 11:13  

Plicky na smetane s knedlikem, cevabcici a bramborova kase, hrachova kase s videnskymi parky, sulanky s makem a tri nejake inovace... Nic co by se nedalo jist.
Chlapec by treba mohl - v ramci nejakeho projektu - tyden v te jidelne pomahat. (otazka dalsi je, jestli to je tak strasne i z jeho pohledu, kdyz si necha nalozit 5 buchet [byt ne rovnomerne pocukrovanych]).
Abych parafrazoval klasika - neni dulezite jestli se jidlo detem libi, dulezite je, aby bylo nutricne dostacujici a vyvazene...

Q. E. D. řekl(a)...
25. února 2015 v 17:16  

12letý hoch nemůže mít legálně účet na Facebooku.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.