2. 3.-13. 4.: Jeden svět: projekce pro školy

pátek 6. února 2015 ·

Mezinárodní filmový festival Jeden svět cílí především na dospělé příznivce dokumentárních filmů o lidských právech, na své si ale přijdou i mladší diváci – žáci základních a středních škol. Pro ty každý rok připravuje speciální projekce, a to ve všech festivalových městech po celé České republice.


Filmy vybírame s ohledem na věk diváků. Mladší z nich se mohou těšit na kratší snímky z kategorie Jeden svět dětem, starším žákům a studentům středních škol je určena kategorie Jeden svět pro studenty. Filmy v této kategorii každoročně hodnotí studentská porota.

V průběhu března a dubna se uskuteční již 17. ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět. I letos pro vás připravujeme speciální projekce pro školy, které můžete se svou třídou navštívit v Praze a dalších 33 festivalových městech.

Školní projekce v Praze se uskuteční v termínech od 2.-13. 3. 2015. Kvůli jarním prázninám, které budou v prvním březnovém týdnu probíhat v některých městských částech, budou projekce rozděleny následovně: V termínu od 2.- 6.3. pro Prahu 1 až 5, a od 9.-13. 3. pro Prahu 6 až 10. Podívejte se na zveřejněný program školních projekcí v Praze.

Informace o regionálních školních projekcích naleznete v sekci regiony a na mapě školních projekcí.

Zapojte se letos poprvé se svými žáky do studenstké literární soutěže zaměřené na hlavní festivalové téma. První tři ocenění získají finanční odměnu.

Vaše doplňující dotazy ke školním festivalovým projekcím rádi zodpoví na e-mailové adreseskolniprojekce@jedensvet.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.