Spuštění platformy pro vzdělávání dospělých

sobota 17. ledna 2015 ·

EPALE - Elektronická platforma pro vzdělávání dospělých v Evropě (ePlatform for Adult Learning in Europe) byla spuštěna koncem loňského roku. Jedná se o novou vícejazyčnou virtuální komunitu odborníků v oblasti vzdělávání dospělých, která je navržena tak, aby se stala výchozím místem pro oblast vzdělávání dospělých na celoevropské úrovni. Cílem této internetové platformy je propojit odborníky z oblasti vzdělávání dospělých v rámci celé Evropy a zlepšit tak standardy vzdělávání v tomto sektoru.

Cílovou skupinou jsou především odborníci zaměření na poskytování a financování vzdělávání, organizace vzdělávající dospělé a jejich zaměstnanci, národní asociace vzdělávání dospělých, univerzity, výzkumníci, žurnalisté a politici na všech úrovních zabývající se vzděláváním dospělých. Platforma obsahuje kalendář akcí konajících se v rámci celé Evropy, sekci pro hledání partnerských organizací, blogy, články, důležité dokumenty a legislativní rámce a prostor pro sdílení dobré praxe. V jarních měsících se uskuteční zahajovací konference. Bližší informace budou zveřejněny na stránkách Domu zahraniční spolupráce, který byl pověřen správou platformy na národní úrovni a zřídil Národní servisní středisko. Zapojit se do této nově vzniklé platformy můžete prostřednictvím odkazu níže.

Odkazy na zdroje související s tématem:

Více informací o EPALE na webových stránkách Evropské komise
Více informací o zahajovací konferenci EPALE na webových stránkách programu Erasmus+ v sekci vzdělávání dospělých

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.