Přečtěte si: Vzhůru na lyžáky!

pondělí 5. ledna 2015 ·

Co si myslí Václav Klaus ml. o vývoji a trendech českého školství (včetně přicházejícího roku 2015) – je obsahem většiny z jeho dosud napsaných 38 komentářů, které můžete najít v archívu Novinky.cz.

Z článku Václav Klaus ml. v Novinky.cz vybíráme:

Bohužel jich v posledních letech ubývá, a to ze dvou důvodů.
1) Sjezdové lyžování je velmi drahý sport, čím dál menší část populace lyžuje a na normální škole tak 70–80 % žáků nemá žádné vybavení a ani motivaci. Při ceně okolo 5000 Kč za týden pak škola prostě zájezd neprodá (nenaplní autobus a chatu).

K tomu přispívá i hédonismus tělocvikářů (a lenost ředitelů majících je kontrolovat), kteří si chtějí sami dobře zalyžovat, a tak se „jezdí do Rakouska“ a podobných lukrativních destinací. Přitom ale lyžák má být co nejlevnější a klidně mimo vyhlášená turistická střediska, protože hlavní je „jít večer do pokoje za holkama“ (odkud vás stejně učitel za pět minut s vyhrožováním vyvede :-)) a je úplně jedno, zda jde o ubytovnu či tříhvězdičkový hotel a kolik (kilo)metrů má přilehlá sjezdovka.

1 komentářů:

Jana Karvaiová řekl(a)...
6. ledna 2015 v 12:19  

Velmi trefné, i když bod číslo 1 se týká asi jen pražských škol,protože ty ostatní jezdí po vlastech českých, nejlépe na nejbližší kopec v okolí.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.