Přečtěte si: Třída pro malé Einsteiny bude plná, u zápisu mluvili i o sluneční soustavě

pondělí 26. ledna 2015 ·

Nová 1. třída pro mimořádně nadané děti v českobudějovické Základní škole Máj II bude plná. Malé génie tu zapisovali už podesáté, celkem se tu v tomto školním roce učí už 102 talentovaných dětí. Někteří rodiče se kvůli specializované třídě dokonce i stěhují.


Z článku Ludmily Mlsové v iDNES.cz vybíráme:

Do specializované třídy pro mimořádně nadané děti se vejde maximálně 15 žáků, její třídní učitelka má k dispozici ještě asistentku, aby měla na tyto děti dost času. Kromě kmenové třídy s interaktivními tabulemi využívají také moderní počítačovou učebnu a hudebnu. Všechny se učí podle na míru připravených individuálních studijních plánů. Ve speciálních třídách jsou tak děti mimořádně nadané ve styku s podobně nadanými žáky.(...)

„Pro všechny mimořádně nadané děti máme vzdělávací program na celých devět let. Je vytvořený tak, aby předčil nabídku víceletých gymnázií, ale bohužel trend je takový, že rodiče volí pro dítě víceleté gymnázium,“ řekla Nedvědová.

Učitelka historicky první třídy pro mimořádně nadané děti v této škole Irena Stejskalová potvrdila, že z její tehdy třináctičlenné třídy odešli po pátém ročníku všichni žáci do primy některého z budějovických gymnázií.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.