Přečtěte si: Jsou školy bezpečné? Podle inspekce ano, i přes mostecký incident

čtvrtek 8. ledna 2015 ·

Na základní škole v Mostě ohrožoval ve středu učitele muž ozbrojený nožem. Nakonec utekl. Učitelé si ho všimli bezprostředně poté, co do školy vstoupil, pokoušel se splynout s řadou přicházejících dětí. Ačkoli se incident obešel bez zranění, dal vzpomenout na tragický podzimní útok ve škole ve Žďáru nad Sázavou a znovu vzbudil pochybnosti o dostatečném zabezpečení škol. Školní inspekce však tvrdí, že v mosteckém případě vše zafungovalo.


Z článku mld v ČeskáTelevize.cz vybíráme:

Mostecký magistrát a ministerstvo školství ale uznávají, že mohou udělat ještě více. Město chce, aby u škol více hlídkovala městská policie. "Párkrát denně se u té školy určitě objevíme," poznamenal strážník Radek Novák. Podle mluvčí magistrátu Aleny Sedláčkové by také mohla pomoci bezpečnostní technika. "Do budoucna bychom instalovali kamery ke každé škole," přiblížila.

Ministerstvo školství potom uvažuje o osmimilionovém příspěvku pro školy na elektronické zabezpečení nebo speciální dozor. Také plánuje učitele proškolit, podle ministra Marcela Chládka by měli jasně vědět, jak se chovat v kritických situacích a jak jim předcházet. Úřad připravuje i bezpečnostní manuál pro školy.

2 komentářů:

jir řekl(a)...
9. ledna 2015 v 16:17  

To teda lžou zcela bezostyšně!!! Mohl pobodat kohokoliv, tak co žvaní. Hnus.

Nicka Pytlik řekl(a)...
9. ledna 2015 v 18:56  

Mohl pobodat kohokoliv

Kdyby to byl šílenec, pak ano. Vůči šílencům nejsou běžné systémy odolné.
A odolné systémy zase nejsou slučitelné s dosavadním způsobem života.
Magor, který se v blízkosti dětí nebo dokonce přímo v jejich kolektivech pohybuje se zbraní v ruce, musí být neprodleně zlikvidován a to jakýmkoli způsobem.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.