MŠMT připraví vzorový školní řád

úterý 13. ledna 2015 ·

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy se rozhodlo pomoci ředitelům a připraví pro ně jako metodickou pomůcku vzorový školní řád. Jedná se mimo jiné o reakci na aktuální problémy českých škol.

„Chceme ředitelům v tomto směru pomoci a v rámci ministerstva zpracujeme vzorový školní řád, ze kterého budou moci vycházet při tvorbě tohoto dokumentu,“ říká ministr školství Marcel Chládek.

10 komentářů:

Eva Kulhánková řekl(a)...
13. ledna 2015 v 7:25  

... a v únoru připraví jednu vzorovou učitelku a na březen je pokusné vydání jednoho již téměř vyhynulého vzorového učitele. V dubnu potom vyjde vzorový maturant, květen bude ve znamení jednoho vzorového ředitele. Co červen? Jeden vzorový ministr školství?

Eva Adamová řekl(a)...
13. ledna 2015 v 12:09  

On by ten vzorový školní řád nebyl zas až tak úplně od věci. Přečtěte si školní řády některých škol na internetu a zjistíte, že tam mají úplné blbosti a právně napadnutelné věci.

A myslíte paní Kulhánková, že by ten vzorový učitelskej exemplář na některých školách uškodil? Výsledky některých kantorů jsou smutné až k pláči. A přitom by stačilo možná občas nakouknout do sousední třídy na kantora, o kterém vím, že solidní výsledky má, což se ovšem na mnoha školách bohužel neděje.

Jirka řekl(a)...
13. ledna 2015 v 12:33  

Zase tam chybí vzorový žák a rodič! Abychom věděli, co vlastně máme očekávat od žáků a jejich rodičů. Ale jak říká pan ministr, chybu musí hledat učitel jen u sebe. Já přidávám, i kdyby měl nějakou vymyslet.
Milé děti, dáme si problémový příklad.
U muziky su já chlap, doma koně žerů žlab.
Kdo udělal chybu? Nikdo! Majitel se dobře baví a koně žerou, co je po tlamě. Selský rozum zemřel, nahradil ho "farmářský".
Omlouvám se za příspěvek, zřejmě důsledek kantorského deliria. Někdy je k pláči, co se honí učitelům hlavou.

Nicka Pytlik řekl(a)...
13. ledna 2015 v 13:02  

chybí vzorový žák a rodič

Přesně!
Musím se ovšem podívat, jestli je v tom vzorovém řádu uvedeno, že se křižovatka nepřechází na červenou, a že se ctí ústava čr.
Ještě k těm vzorům. Chybí nám, chybí. Kam oko dohlédne a ucho doslechne, není, o koho se opřít. Nerad bych skončil u pohledu do zrcadla. Je to mizérie.
A co nevidět se zruší i ty vzorečky v matice a fyzice...

Ondřej Šteffl řekl(a)...
13. ledna 2015 v 14:55  

Jedná se mimo jiné o reakci na aktuální problémy českých škol.
To by mě opravdu zajímalo, které že problémy se tím řeší.

... a co vzorový občan, možná i typu alfa, beta, gama, to přece nemůže ničemu uškodit. Brave New World.

Jenyk řekl(a)...
13. ledna 2015 v 20:06  

Svým způsobem je to přesně to, co má ministerstvo školám poskytovat a čemu se doposud z dálky vyhýbalo. Ministerstvo se např. nepokusilo pro školy nijak vykládat různé bezpečnostní předpisy třeba práci s žíravinami ve školních praktikách a nechalo to zcela na jednotlivých školách - jsou to právní subjekty, ať se v tom teda koupou samy.

Jenže to aktuální asi znamená, že nám doporučí, jak učitelé mají hlídat školu před agresory z řad psychitarických pacientů či arabských teroristů. Když to dobře zvládnem, nebude teror ve škole ale před školou a bude vše OK.

Nicka Pytlik řekl(a)...
13. ledna 2015 v 21:25  

Když to dobře zvládnem

Úplně stačí, když podepíšeme, že jsme byli se vzorovým školním řádem prokazatelně seznámeni.

Eva Kulhánková řekl(a)...
15. ledna 2015 v 8:39  

k panu Štefflovi:
Košile je bližší než kabát, víte? Ředitel musí mít nejdřív pořádku papíry, protože za ně může dostat po čuni. Takže jeho problém je školní řád a ne éterické zbytečnosti jako, jestli má smysl učit to, co škola učí, jestli to dělá kvalitně apod. A ten šílenec, co teď sedí v Karmelitské, mu jenom potvrdil, že nejdřív normy a teprve pak můžeme mudrovat o těch podřadnostech. A vy se tu ptáte, jako byste se nám vylíh včera večer.

Nicka Pytlik řekl(a)...
15. ledna 2015 v 13:43  

jako byste se nám vylíh včera večer.

Představa pana Šteffla coby neopeřeného holátka je vpravdě fascinující.

Ondřej Šteffl řekl(a)...
15. ledna 2015 v 15:00  

ano, již jsme spíš vypelichaný.
Jinak souhlas s paní Kulhánkovou, ode mě to by řečnická otázka, že.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.