Dnes jím jako Konžan na školách

úterý 20. ledna 2015 ·

Jste učitel nebo vedete skupinku dětí či mladých lidí? Zajímáte se o rozvojovou problematiku a myslíte si, že by toto téma zajímalo i vaše žáky? Pro měsíc březen opět chystáme rozvojovou kampaň pro školy s názvem „Dnes jím jako Konžan“. Kromě kvalitní zábavné formy vzdělávání, her a kulinářských zážitků na vás i vaše žáky čekají hodnotné výhry.


Březnová kampaň Dnes jím jako bude probíhat již pošesté. I letos se do ní mohou zapojit základní, střední i vyšší odborné školy po celé České republice. Do kampaně se může zapojit škola nebo samostatné třídy. Po celý březen, kdy kampaň probíhá, se budou žáci pomocí výukových materiálů dozvídat více o DR Kongo, jeho geografii, historii, kultuře či sociální problematice. Přidanou hodnotou budou osobní svědectví salesiánských dobrovolníků, kteří v Kongu přes projekt Adopce nablízko dohromady „odsloužili“ přes 9 let, dále tématické hry, fotogalerie, konžský jídelníček a jiné.

Základní informace

Téma: KONGO.
Cílové skupiny: základní, střední a vyšší odborné školy po celé ČR.
Cíle kampaně: rozvojová osvěta, vhled do sociální problematiky třetího světa, propagace a podpora dobrovolnictví.
Datum realizace: 1. – 31. 3. 2015.
Realizátor: Salesiánská asociace Dona Boska, o. s. (SADBA) v rámci projektu Adopce nablízko - školení a finanční podpora dobrovolníků pomáhajících až jeden rok v rozvojových zemích.

Proč by do toho vaše škola měla jít?

Nabízíme vám kvalitní zábavnou formu vzdělávání (výukové materiály o Kongu pro základní a střední školy budou vypracovány skupinou učitelů, kteří mají zkušenosti i s dobrovolnictvím v rozvojových zemích; k dispozici budou 3 typy výukových materiálů – pro 1. stupeň ZŠ, 2. stupeň ZŠ a pro střední a vyšší odborné školy).

Podpoříte dobrou věc.
  • Nabízíme vám informace z první ruky a kulinářské zážitky.
  • Můžete vyhrát hodnotné ceny.
  • Dáte svým žákům možnost uvědomit si, jak se mají dobře.
  • Vzbudíte u svých žáků zájem o rozvojovou problematiku a dobrovolnictví.
Dejme našim dětem šanci uvědomit si, jak se mají dobře.

Více informací a možnost registrace: www.adopcenablizko.cz/dnes-jim-jako.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.