Autorská soutěž Tak podobné, tak rozmanité, tak evropské

čtvrtek 8. ledna 2015 ·

Jaká je vaše zkušenost s rozšířenou Evropskou unií? Jak může rozšířená Evropská unie reagovat na výzvy budoucnosti? Podělte se o své názory na jednu či obě otázky formou článku a získejte skvělé ceny!




Věděli jste, že v důsledku postupného rozšiřování se z Evropské unie (EU) s více než 500 miliony občanů stala největší ekonomika na světě? Na mezinárodním poli má větší váhu než kdy předtím.

Politika rozšiřování EU podporuje přípravy na členství těch evropských zemí, které mají o připojení k EU zájem. Pomáhá tak změnit Evropu v ještě bezpečnější místo, podporuje demokracii a základní svobody a upevňuje vládu práva v kandidátských zemích.

Poslední zemí, která se zatím připojila k EU, bylo Chorvatsko, jež se stalo 28. členským státem Unie v roce 2013. Albánie, Bosna a Hercegovina, bývalá jugoslávská republika Makedonie, Island (vyjednávání s Islandem byla pozastavena v reakci na rozhodnutí islandské vlády), Kosovo*, Černá Hora, Srbsko a Turecko jsou kandidátské či potenciálně kandidátské země. S některými z nich se již vyjednává nebo se jednání očekávají, jiným zemím se otevírá možnost členství, až na ně budou připraveny.

Evropská komise by ráda věděla, co si myslíte o následujícím:
  • Jaká je vaše zkušenost s rozšířenou Evropskou unií? 
  • Jak může rozšířená Evropská unie reagovat na výzvy budoucnosti?

Podělte se o své názory na jednu či obě otázky formou článku (max. 1000 slov) a získejte skvělé ceny!

Na stránce event.iservice-europa.eu/cs/autorska-soutez najdete další informace a také online přihlášku. Naleznete tam i další informace, kritéria způsobilosti a hodnocení, online sadu nástrojů a praktické pokyny, jak se přihlásit.

PRAVIDLA LITERÁRNÍ SOUTĚŽE

Pravidla pro příspěvky
Autorská práva
Posouzení
Ceny
Ochrana údajů
Vyloučení

Pro koho je soutěž určena

Soutěže se mohou zúčastnit občané 28 členských států EU.

Účastníkům musí být v termínu pro zaslání příspěvků 18 až 25 let.

Účastník musí být obyvatel členského státu EU.

Příspěvky je možné napsat v jakémkoli úředním jazyce Evropské unie (viz http://europa.eu/about-eu/facts-figures/administration/index_cs.htm).

Všechny texty musí mít přímou souvislost s tématem soutěže.

Soutěž je určena účastníkům ve věku 18–25 let. Před udělením ceny si porota ověří věk a státní příslušnost výherce (kopií pasu nebo občanského průkazu).

Každý účastník se může soutěže zúčastnit pouze s jedním příspěvkem. Přijímá se pouze původní tvorba. Okamžikem zaslání se příspěvek považuje za finální.

Příspěvek lze zaslat výhradně v elektronické formě prostřednictvím online přihláškového formuláře. Odkaz na tento formulář bude uveden na webu GŘ pro rozšíření na stránce soutěže. Veškeré doplňující dokumenty se odesílají rovněž elektronicky.

Délka článku nepřesáhne 1 000 slov (včetně názvu, nadpisů a podnadpisů).

Účastník musí vyplnit všechny požadované údaje v online přihláškovém formuláři.

Kdy a jak příspěvek zaslat?

Uzávěrka zasílání příspěvků je 27. února 2015 v poledne (SEČ).

Příspěvky se musí zasílat prostřednictvím online přihláškového formuláře.

Příspěvky se účastníkům soutěže nevracejí.

Účastník musí být autorem zaslaného příspěvku a držitelem autorských a morálních práv s ním spojených. Plagiátorství, včetně nepovoleného používání jazykových prostředků a myšlenek jiného autora a jejich prezentace jako vlastních, se trestá vyloučením z účasti v soutěži.

Autorská práva ke každému příspěvku zůstávají autorovi, nicméně autoři vítězných příspěvků musejí Evropské unii povolit, aby jejich práci zveřejnila a použila ji za jakýmkoli účelem, bez nároku na autorský honorář. Na online přihláškovém formuláři budou účastníci požádáni, aby zaškrtli souhlas s formálním převodem těchto práv.

Všechny příspěvky budou posouzeny na národní úrovni v jednom z oficiálních jazyků EU v dané zemi.

V případě kladného posouzení vyberou státní poroty jeden příspěvek jako vítězný.

Práce a rozhodování porot jsou důvěrné a jejich rozhodnutí jsou konečná.

Vítězové i neúspěšní účastníci budou informováni.

Národní výherce získá třídenní studijní návštěvu Bruselu (Belgie), která se uskuteční na konci května 2015. Vítězné články budou zveřejněny na webu Evropské komise a klíčová média v jednotlivých státech dostanou tutéž možnost.

Přesný termín a program návštěvy bude potvrzen po výběru vítězů.

Každému vítězi budou v souvislosti s návštěvou Bruselu uhrazeny tyto náklady:

Zpáteční let v turistické třídě nebo zpáteční cesta vlakem v první třídě do Bruselu z místa pobytu výherce v jednom z 28 členských států EU, ubytování a strava, výdaje na místní dopravu po Bruselu a vstup na organizované akce.

Veškeré ostatní výdaje spojené s návštěvou Bruselu platí výherci.

Veškeré osobní informace získané při registraci si ponechá Generální ředitelství Evropské komise pro rozšíření a údaje bude používat výhradně pro účely této soutěže.

Evropská komise se zavazuje zachovávat soukromí účastníků. Politika „ochrany fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů institucemi Společenství“ vychází z nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 45/2001 ze dne 18. prosince 2000.

Jména výherců a jejich práce budou zveřejněny a o jejich návštěvě Bruselu mohou informovat média.

Ze soutěže budou vyloučeny příspěvky: násilné, nenávistné, sexistické, rasistické či jinak útočné. Dále budou vyloučeny příspěvky obsahující materiály či výroky, které jakkoli narušují nebo poškozují práva jiných.

Podmínkou zaslání příspěvku je souhlas se všemi pravidly.

Nesplnění pravidel může být potrestáno vyloučením ze soutěže.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.