Program Skutečně zdravá škola: přihlašte se do pilotáže!

úterý 30. prosince 2014 ·

Bylo spuštěno přihlašování do pilotního programu Skutečně zdravá škola. Může se do něj přihlásit každá škola, která chce změnit to, co děti ve škole jedí, a která chce pomoci budovat u dětí povědomí o tom, odkud jídlo pochází a co je zdravé a nezdravé.


Součástí programu je úprava nabídky ve školních jídelnách i vzdělávací programy pro děti týkající se potravin a zemědělství obecně. Nejedná se o soubor pravidel nebo závazných nařízení, ale o návod na to, jak lze z obyčejné školy udělat tu Skutečně zdravou zevnitř, se stávajícími zdroji a financemi. Iniciativa Skutečně zdravá škola bude při změně nápomocná. Program se inspiruje především velmi úspěšným projektem Food for Life, do kterého je aktuálně zapojeno více než 5 000 škol ve Velké Británii.

Do programu bude v pilotní fázi vybráno 15 škol po celé zemi a budou program testovat v prvním pololetí 2015. Hlásit se mohou do konce ledna 2015. Pokud tedy chcete, aby se přihlásila škola, do které chodí právě vaše děti, přesvědčte o tom vedení školy. Více informací i přihlášku najdou na webu Skutečně zdravá škola.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.