MŠMT: Zájemci o novinky ve vzdělávání si mohou vybírat z  více než 8000  produktů

čtvrtek 20. listopadu 2014 ·

V rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) získalo podporu více než 10 tisíc vzdělávacích projektů v  celkové hodnotě 52 miliard korun. Tyto projekty přinášejí už několik let užitek nejen pedagogům a  jejich žákům, ale díky nedávno spuštěné Databázi výstupů projektů OP  VK z nich mohou mít prospěch doslova všichni.

„Věříme, že tato databáze zajistí větší využitelnost publikovaných materiálů, nabídne příklady dobré praxe a celkově přispěje k transparentnosti čerpání peněz z evropských fondů v České republice,“ říká Petra Bartáková, náměstkyně ministra školství, která je zodpovědná za řízení operačních programů.

A z čeho lze vybírat? Je toho opravdu hodně, neboť v databázi se v současné době nachází více než 8000 výstupů: výukové materiály, analýzy, studie, učebnice, manuály, příručky, audiovizuální díla, vzdělávací hry a další.

Zajímavým příkladem je Multimediální ročenka životního prostředí, která obsahuje komplexní materiál pro environmentální výuku, včetně 15 her, několika testů a rozsáhlého slovníku. Najdete ji na adrese www.vitejtenazemi.cz.

Za zmínku nepochybně stojí, že všechny produkty již byly otestovány v projektové praxi a nyní je možné využít je pro vzdělávací účely. Jen je potřeba mít na paměti, že se jedná o díla chráněná autorským zákonem.

Dodejme, že jednotlivé výstupy budou vzhledem k jejich vysokému počtu nahrávány do databáze postupně, nejpozději do konce příštího roku.

Databáze výstupů projektů OP VK je k dispozici na stránce http://databaze.op-vk.cz.

6 komentářů:

Radek Sárközi řekl(a)...
21. listopadu 2014 v 9:22  

Jenže, zkuste se nějak zorientovat v nabídce 8 000 produktů různé úrovně...

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
21. listopadu 2014 v 10:05  

Každý si zkusíte a uvidíte.

Pak nám poradíte...

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
21. listopadu 2014 v 10:57  

Registrace na databázi s rodným číslem???

Nicka Pytlik řekl(a)...
21. listopadu 2014 v 12:57  

Lepší než pinem kreditky.

Eva Adamová řekl(a)...
23. listopadu 2014 v 15:02  

8 000 produktů? To bude asi omyl. 8 000 bylo projektů. Těch jednotlivých produktů musí být miliony. Vždyť jen na naší škole vzniklo v rámci šablon přes 1000 dumů. Moje zkušenost je taková, že než bych hledala a utrácela čas prohlížením stovek materiálů a jejich předěláváním dle mých představ(poměr nesmyslných materiálů ku dobrým je tak 30:1), tak si za poloviční dobu vytvořím materiál svůj.

Nicka Pytlik řekl(a)...
23. listopadu 2014 v 16:26  

tak si za poloviční dobu vytvořím materiál svůj

Já to tak mám dokonce i se svými vlastními materíály z předchozích let.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.