Připomínkové řízení ke Standardům ostatních vzdělávacích oborů - POZOR! Uzávěrka již 27. října!

úterý 21. října 2014 ·

V průběhu minulého roku vznikly pracovní verze Standardů ostatních vzdělávacích oborů, mezi které patří Standardy pro následující vzdělávací oblasti: Informační a komunikační technologie (ICT); Člověk a jeho svět; Člověk a společnost - Dějepis, Výchova k občanství; Člověk a příroda - Fyzika, Chemie, Přírodopis, Zeměpis (Geografie); Umění a kultura - Hudební výchova, Výtvarná výchova; Člověk a zdraví - Výchova ke zdraví, Tělesná výchova; Člověk a svět práce. V tomto roce se počítá s jejich dopracováním.

Na této stránce si můžete stáhnout aktuální pracovní verze jednotlivých Standardů a do uvedeného formuláře zaznamenat připomínky ke konkrétním indikátorům a ilustrativním úlohám. Po ukončení připomínkového řízení budou vaše podněty prodiskutovány s tvůrci Standardů a případně do materiálů zapracovány.

Podrobnosti o Standardech naleznete na Digifolio.RVP.CZ.

Standardy ostatních vzdělávacích oborů


Připomínkovací formuláře



























7 komentářů:

Radek Sárközi řekl(a)...
21. října 2014 v 19:09  

Týden na diskuzi? No potěš...

Jirka řekl(a)...
21. října 2014 v 19:55  

Je to ideál nebo standard?
Nevím, do kterého formuláře svou připomínku napsat. Viděl jsem jen dějepis a hudební výchovu. Zbytek si nechám na zbývajících šest dní.

Radek Sárközi řekl(a)...
21. října 2014 v 21:01  

Aha, takže jen připomínkování, diskuze žádná!

Jirka řekl(a)...
21. října 2014 v 21:19  

Na "konstruktivní" je pozdě. Budou dopracovány!

MM řekl(a)...
21. října 2014 v 23:16  

Viděl jsem jen "můj" přírodopis a... strašlivé! Strašlivě strašlivé! Zrůdnost! Zločin! Tupost a neumětelství!

Rozpracování do "standardů" je pouze formální "rozkecání do více řádků". Převážná většina (!) ukázkových úloh obsahuje závažné odborné chyby. Kdyby to mělo vejít do praxe, bude to definitivní hrob výuky přírodopisu v Čechách a na Moravě. Možná i ve Slezsku.

Jsem však realista. Tohle skutečně do praxe hned tak nepůjde. A kdyby ano, každý pedagog s alespoň stopovou dávkou příčetnosti to bude ignorovat, i kdyby z Karmelitské hrozili sebevětším obuškem.

A vlastně..., ať to klidně odklepnou. Čím více blbých předpisů, tím dříve je lidé začnou ignorovat. Třeba nakonec s blbými standardy společně odpískáme i neméně blbý RVP.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
21. října 2014 v 23:47  

Mě připadá, že v ICT se snad všechno má naučit už na prvním stupni.

To je bez šancí.

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
22. října 2014 v 9:41  

Hlavně ale - alespoň za dějepis - zbytečné: výstupy se pouze okecávají, ilustrativní úlohy směřují především k testovatelnosti. Tak znělo původní Dobešovo zadání. Namísto Standardů měla proběhnout revize RVP. Opět se na Karmelitské něco hýbe pouze ze setrvačnosti.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.