Přečtěte si: Střetíček zájmíčků u Klausů a nezájem o možnou korupci před nosem

úterý 28. října 2014 ·

V případu, jak chtěl ministr Chládek jmenovat bývalého prezidenta Klause předsedou Národní rady pro vzdělávání, a pak si to rozmyslel, je jedinou stranou, která z něj nevyšla naprosto trapně, Václav Klaus.

Z článku Daniela Kaisera v Echo24.cz vybíráme:

Dalo by se ovšem říci, že inkriminované neziskovky (EDUin, Nadační fond proti korupci, Veřejnost proti korupci či Vraťte nám stát, doplnění redakce) hrají part, který jsou zvyklý hrát už dlouho, a že může jít i o neschopnost rychle se přeučit na nové osoby. Žádná taková polehčující okolnosti neplatí pro ministra školství Marcela Chládka (ČSSD). K volbě Klause šéfem Národní rady pro vzdělávání měl nějaké důvody. Když už se ale rozhodne pověření pro prezidenta na penzi veřejně ohlásit, je nemyslitelné, aby couval pod tak zanedbatelným tlakem. Republika by měla mít nějaký majestát, a ministr by měl dbát o její vážnost. Když se ale v panice nejdřív začne vymlouvat, že v Klausově případu nešlo o funkci předsedy rady, ale jen o pomoc při jejím ustanovování, a když se potom Klause úplně vzdá, co to vypovídá o jeho sebevědomí, neřkuli o schopnosti čelit lobbistickým zájmům, až nějaké lobby třeba nevědomky šlápne na oko? Připomíná to bizarní historku, kdy ministr zdravotnictví nechal zrušit klecová lůžka na psychiatrii, když se do nich z Anglie obula autorka Harryho Pottera. Český stát jistě není vševědoucí a neměl by být ani příliš mocný. Ale nemá být třtina ve větru, která se složí před každým aktivistou.

1 komentářů:

Jenyk řekl(a)...
29. října 2014 v 17:12  

Místy mi to nepřipadne tak úplně správně česky. Nejsem ale novinář, ddokonce ani češtinář.

Pro další čtení:
http://denikreferendum.cz/clanek/19046-klaus-raus

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.