Přečtěte si: Ministr Chládek na hanbě

pátek 24. října 2014 ·

Ministr školství jmenoval do Národní rady pro vzdělávání Václava Klause. Lepší symbol ideologického vyprázdnění ČSSD bychom hledali těžko.


Z článku Jakuba Stejskala v A2larm.cz vybíráme:

V Radě, ve které zasedne kromě Klause seniora ještě dalších čtrnáct jedinců, sice najdeme rektora Univerzity Karlovy, děkanku tamní Pedagogické fakulty či zástupce školských odborů (stejně tak ale čtyři zástupce průmyslu a velkého byznysu), stěží bychom však mezi členy hledali někoho podobně ostře vyhraněného jako Klause, ale z levicového tábora. To je skutečně zvláštní představa o vyváženosti! Nezanedbatelnou zásluhu za její vychýlení má bezesporu i Klaus, který svou autoritou zděděnou z devadesátých let a prezidentským úřadem zaštiťoval extrémní názorové proudy české pravice a dodával jim legitimitu, takže dnes skoro nikoho nepřekvapuje, když v prominentních médiích, například v diskuzích o rovnosti pohlaví či osvojování dětí páry stejného pohlaví, „druhou stranu“ reprezentují tragikomické výstupy manželů Jochových. Nic proti jejich účasti, pak by ale bylo potřeba ve jménu vyváženosti dát stejný prostor hlasům radikální levice. Ty ale nenajdeme v médiích, ani v Chládkově Radě. Ať už je tedy motivace ministra Chládka jakákoli, jeho tah vracející do hry pitoreskní figurku české pravice má nakonec skutečně symbolickou hodnotu – nikoli ale v zamýšleném smyslu demonstrace tolerantnosti k odlišnému názoru, ale jako neklamný znak ideologické zmatenosti ČSSD, která tuto stranu prostupuje od komunálních základů po stranický vrchol.

7 komentářů:

Unknown řekl(a)...
24. října 2014 v 20:39  

Národní radu pro vzdělávání jmenuje ministr školství?
Jakou bude mít tedy úroveň?
No a Klaus, to je výsměch. Ten, který zahájil devastaci českého školství(nasadil Pilipa) a celou dobu svého politického působení jeho likvidaci podporoval je bude na stará kolena zachraňovat?
Jak to, že neproběhla veřejná diskuze o tom, kdo má v radě být? K čemu to pak bude, když se vše tají.

Unknown řekl(a)...
24. října 2014 v 21:12  

Oprava nepřesných informací článku a tedy i mé nepřesné reakce.

Klaus vede jen přípravný výbor pro Národní radu pro vzdělávání.

Nevěřím že bude objektivní.
Navíc je ješitný a tedy není schopen tolerovat odborníka s jiným názorem.

Jenyk řekl(a)...
24. října 2014 v 22:01  

Byla zveřejněna otevřená výzva ministru školství:
http://www.nfpk.cz/aktuality/3476
(Zprávu jsem našel na: http://diskuze.rvp.cz/viewtopic.php?f=113&t=23397&p=83033#p83033 )

Eva Kulhánková řekl(a)...
25. října 2014 v 13:01  

Povinná maturitní matematika a národní rada pro vzdělávání byla témata předem připravená ke zveřejnění pro případ, že se ministr nedostane do senátu. Obě dostatečně kontroverzní k tomu, aby mediálně překryla neúspěch. Určeno pouze ke zlepšení PR ministra, obsah nedůležitý, kontroverznost potřebná k mediální průraznosti. Klasická metoda MR, nic jiného za tím není.

Unknown řekl(a)...
25. října 2014 v 15:25  


Označením pana Klause staršího jako pitoreskní figurky české pravice demonstruje pan Stejskal svou neprofesionalitu, neznalost, nehoráznou neslušnost a svůj mdlý intelekt.

Pan Klaus rozhodně není představitelem radikální pravice. Je to muž, kterému se podařilo v naší vlasti i přes zuřivý odpor pravdoláskařů, občanské společnosti, klimatických oteplovačů, lidskoprávních fanatiků, komunistů, estébáků a vlezdobruselistů prosadit alespoň částečně tržní ekonomiku.

Jmenování tohoto vynikajícího muže do jakékoliv instituce je tedy třeba jen přivítat.

6. B řekl(a)...
25. října 2014 v 19:00  

Fuj, fuj, fuj - ostuda ...!

Jenyk řekl(a)...
25. října 2014 v 20:19  

Termín "pravdoláskaři" je již zastaralý. Nová terminologie používá termín "havloidi" a lépe "deviantní havloidi".

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.