Přečtěte si: Klaus raus!

čtvrtek 30. října 2014 ·

Jak si vyložit snahu ministra školství Chládka vtáhnout opět Václava Klause do veřejné sféry? A jaké jsou vůbec názory bývalé hlavy státu na vzdělávání? Jejich hlavním průsečíkem je trh. Jak zavelel, tak Klaus vypravoval.


Z článku Petra Bittnera v DeníkReferendum.cz vybíráme:

Nejstrašnější ze zombií
Ještě jedním majstrštykem se stihl Václav Klaus prezentovat v disciplíně vzdělanosti národa. To když se v roce 2011 zastával ultrapravicového konzervativce Ladislava Bátory coby kandidáta na post náměstka tehdejšího ministra školství Josefa Dobeše. Jeho odmítnutí Klaus tehdy označil za malou hilsneriádu.

Tím se výčet Klausových projevů na téma vzdělávání v podstatě vyčerpává. O to více se Chládkův nečekaný tah Klausem jeví jako jedna z největších politických bizarností naší éry. Všechny ostatní personální výstřelky z posledních let blednou závistí tváří v tvář absolutní nevystopovatelnosti Chládkových motivů. Jsme zanecháni napospas našim spekulacím.

5 komentářů:

BoBr řekl(a)...
30. října 2014 v 11:46  

A na to, že označil Dobeše za "nejlepšího polistopadového ministra školství" jsme snad již zapomněli?
http://zpravy.idnes.cz/dobes-je-nejlepsi-polistopadovy-ministr-skolstvi-vychvalil-klaus-vv-1kq-/domaci.aspx?c=A110902_001410_domaci_brm

Unknown řekl(a)...
30. října 2014 v 19:12  

Názvem článku a svým slovníkem pan Bittner demonstruje svou neprofesionalitu, neznalost, nehoráznou neslušnost, aroganci a nedostatek soudnosti.

Pan Klaus je muž, kterému se podařilo v naší vlasti i přes zuřivý odpor pravdoláskařů, občanské společnosti, klimatických oteplovačů, lidskoprávních fanatiků, komunistů, estébáků, politických korektníků a vlezdobruselistů prosadit alespoň částečně tržní ekonomiku.

Jmenování tohoto vynikajícího muže do jakékoliv instituce je pro tuto vždy ctí a je tedy třeba ho vždy přivítat.

Je až půvabné, že své polínko si k článku nehorázně urážejícího pana Klause přiložil i velký deformátor českého školství pan Brdička.

Přečtěte si prosím toto: http://www.institutvk.cz/polemiky/jan-skopecek-v-dalsim-utoku-na-vaclava-klause-jde-o-mnohem-vice-nez-jen-o-skolstvi

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
30. října 2014 v 23:26  

"Jmenování tohoto vynikajícího muže do jakékoliv instituce je pro tuto vždy ctí a je tedy třeba ho vždy přivítat."

Podobně kvalitní odborníci na cokoliv byli pánové Stalin nebo Mao Ce-tung.

Opravdu bude pan Klaus přínosem v jakékoliv instituci? Nestačilo by omezení na 50 procent? Třeba v každé druhé? Těch by nakonec mohlo být také nekonečné množství, ale přece jen by to nebyla každá...

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
30. října 2014 v 23:31  

Jinak k panu Skopečkovi:

"Už na VŠE v Praze navštěvoval přednášky prezidenta Václava Klause, který ho od roku 2006 zaměstnal jako poradce v Kanceláři prezidenta republiky. V roce 2009 se stal výkonným ředitelem think tanku Centrum pro ekonomiku a politiku.[1]"

Možná je zdatný rektolezec nebo příbuzný pana poradce Hájka. Ten by jistě za pana Klause dal svou neopičí duši.

Nicka Pytlik řekl(a)...
30. října 2014 v 23:47  

muž, kterému se podařilo... prosadit alespoň částečně tržní ekonomiku

Makroekonomického vzdělání nemaje se ptám, co to je ta 'částečně tržní ekonomika'.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.