Přečtěte si: ...a do každé školy jednoho Koniáše

pátek 24. října 2014 ·

Začátkem 90. let býval Václav Klaus ještě "pouze" nekriticky ortodoxním zastáncem menšinového teoretického směru v tehdejší ekonomii, nikoliv šarlatánem a tmářem. Nicméně osoby s ním spojené skrze ODS už dávaly jasně najevo, kam celá věc směřuje.


Z článku Karla Dolejšího v BritskéListy.cz vybíráme:

Když jsem tedy zjistil, že Klaus - svého času zapálený přímluvce zoufale příšerného ministra školství Dobeše - má být předsedou nové Národní rady pro vzdělávání zřizované údajně sociálně demokratickým ministrem Chládkem ZDE, ve které zasedne také další polistopadový lumen Vladimír Dlouhý nebo český zástupce Microsoftu, čtu takovou zprávu jednoznačně: Ministr se chystá školství ideologicky očišťovat. To ostatně ukazuje i první veřejné vyjádření hlavy nové ministerské rady. "Mám vážné pochybnosti o kvalitě našich škol i o způsobu, jak jsou hodnoceny. Mohu-li přispět k nějaké změně v tomto smyslu, rád to udělám," řekl Klaus Deníku.

A proč vlastně ne. Vždyť už je to stejně jedno. Kdo škodil čtvrt století, kde mohl, bude prostě odměněn dalším křeslem a dostane možnost opět vnucovat své samolibé sebestředné obskurnosti učitelům a mládeži. Do každé školy sebrané spisy Václava Klause a Petra Hájka. Do každé školy jednoho Koniáše, který vytřídí knihy ve školní knihovně, ty ideologicky "nevhodné" vyřadí a nebo rovnou rituálně upálí.

Ministr Chládek se právě zařadil mezi nadšené hrobaře české vzdělanosti.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.