Přečtěte si: Ministr školství Chládek: „Povinná státní maturita z matematiky bude nejdříve v roce 2020.“

neděle 7. září 2014 ·

Přinášíme vám první ze série rozhovorů, který je s ministrem školství Marcelem Chládkem. Rozebíral největší chyby našeho vzdělávacího systému, mluvil o změnách státní maturity nebo jaké své vize chce prosadit v budoucnu.

Z interview Michala Karase s Marcelem Chládkem v EasyMagazine.cz vybíráme:

Mohl byste shrnout v pěti bodech, co chcete na ministerstvu změnit?

Řadu věcí, které jsem si při svém nástupu na ministerstvo předsevzal, jsem již splnil. Připravili jsme například novelu zákona o pedagogických pracovnících, čímž se vyřešila hrozící personální krize na mnoha školách, máme hotovou novelu školského zákona i Strategii vzdělávací politiky do roku 2020, což je velmi důležitý materiál. Nedostatečné kapacity mateřských a základních škol řešíme zřízením dvou speciálních fondů, připravili jsme krizový záchranný plán na čerpání prostředků z evropských fondů v Operačním programu Výzkum a vývoj pro inovace, ve kterém hrozila ztráta až 10 mld. Kč. Před námi jsou další úkoly – o maturitě a kariérním systému pro učitele jsem už hovořil. Velkým tématem je také novela vysokoškolského zákona.

3 komentářů:

krtek řekl(a)...
8. září 2014 v 16:18  

Studentský časopis a nepadla ani otázka na to, jak bude vypadat maturita v letošním školním roce. Že by to studenty nepálilo?

Jenyk řekl(a)...
8. září 2014 v 22:01  

Zase jednou se můžeme zeptat: Cože to pan ministr vlastně vystudoval? Učil asi 11 let - byl kvalifikovaným učitelem? Studoval učitelský obor? Učil právě to, co studoval na VŠ?
Pod článkem je uvedeno, že vystudoval FF UK, nespolehlivá wikipedie to píše jinak.Je známo, že studium zahájil jinde.

Nicka Pytlik řekl(a)...
9. září 2014 v 8:10  

A co Infoška? Aspoň volitelně, prosííím.
Jo jo, velký voči. A to prý konkurenceschopnost pro příští tisíciletí...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.