Pozor! Mezinárodní fotografické soutěž Wiki Loves Monuments končí 30. září!

pondělí 22. září 2014 ·

I letos pořádá Wikimedia Česká republika české kolo mezinárodní fotografické soutěže Wiki Loves Monuments, neboli Wiki miluje památky. Rádi bychom vás pozvali k účasti na soutěži, která trvá do konce září.


Cílem soutěže je získání kvalitních fotek českých, moravských a slezských památek uvolněných pod svobodnou licencí CC-BY-SA 4.0 nebo kompatibilní, které budou následně použity k ilustraci článků na Wikipedii a v příbuzných projektech. Vzhledem k typu licence můžete fotografie s uvedením autora použít i ve svých projektech - například Národní památkový ústav, partner soutěže, používá tyto snímky na svém webu. V letošním kole účastníci přispěli již více než 4000 snímky (přes 10 GB dat), z nichž mnoho je velmi kvalitních a výrazně obohatí Wikipedii. Kromě hlavní kategorie se můžete zúčastnit i v kategorii Rok lázeňské architektury, jež se zaměřuje na lázeňské památky. Veškeré informace, včetně pravidel, cen pro výherce a návodu jak se zúčastnit, najdete na www.wikimilujepamatky.cz. Vybrané snímky z letošního kola a aktuality najdete také na facebookovém profilu.

Soutěž stejně jako v minulých letech probíhá pod záštitou generální ředitelky Národního památkového ústavu Ing. arch. Naděždy Goryczkové a ředitele Slezského zemského muzea Mgr. Antonína Šimčíka. Vyhodnocení soutěže proběhne opět na letošní Wikikonferenci, která se koná 29. listopadu 2014 na půdě Hvězdárny a planetária Brno.

Informační leták k soutěži

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.