Mladé vědce přijal vicepremiér Pavel Bělobrádek

sobota 13. září 2014 ·

Vicepremiér pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek přijal ve středu 10. září 2014 ve Strakově akademii úspěšné řešitele soutěžních prací Středoškolské odborné činnosti (SOČ).

Vojtěch Boček, Magdaléna Tydrichová, Michaela Kajšová, Thi Thu Giang Tran a Lucie Malá představili panu vicepremiérovi své úspěšné práce SOČ, se kterými se letos účastnili 36. celostátní přehlídky v Plzni. Vyhlašovatelem soutěže je Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, jejím gestorem Národní institut pro další vzdělávání.

Mladí vědci Pavla Bělobrádka seznámili se šesti odbornými pracemi z různých soutěžních oborů od matematiky a informatiky přes chemii a zdravotnictví až po teorii umění. Číslo šest skutečně není překlep. Magdaléna Tydrichová se stejně úspěšně jako matematice věnovala poezii severských zemí, především finské poezii, kterou přeložila do češtiny. Obě její práce postoupily až do finále soutěže a obě získaly skvělé třetí místo.

Se svými projekty budou středoškoláci reprezentovat Českou republiku také na mezinárodních soutěžích.

Další informace o setkání naleznete na webu Vlády ČR a na www.facebook.com/vedavyzkum

Talentcentrum NIDV

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.