České školy se budou prezentovat na mezinárodním veletrhu a konferenci EAIE v Praze

úterý 2. září 2014 ·

V polovině září do České republiky zamíří na pět tisíc odborníků z oblasti vysokoškolského vzdělávání z celého světa. V Praze se bude konat veletrh a konference Evropské asociace mezinárodního vzdělávání - EAIE. Vzhledem k tomu, že plánování úspěšné účasti na veletrhu a konferenci tohoto rozsahu vyžaduje dlouhodobou přípravu, již několik měsíců se pozornost odborné veřejnosti z celého světa zaměřuje právě na Českou republiku.


Dům zahraniční spolupráce (DZS), jako již tradičně, pro české vysoké školy organizuje společný stánek pod značkou Study in the Czech Republic. Jelikož se jedná o mimořádnou příležitost k navázání strategických partnerství se zahraničními univerzitami, seznámení se s novými trendy v mezinárodním vysokoškolském vzdělávání a vyměňování si zkušeností s kolegy z celého světa, český stánek se letos představí v nové atraktivnější podobě. Na doposud nevídané ploše 160 m2 českých vysokých škol.

Na stánku Study in the Czech Republic se představí následující univerzity: České vysoké učení technické v Praze, Česká zemědělská univerzita v Praze, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Masarykova univerzita, Slezská Univerzita v Opavě, Technická univerzita v Liberci, Univerzita Palackého v Olomouci, Univerzita Pardubice, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava, Vysoká škola ekonomická v Praze, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Vysoké učení technické v Brně a Západočeská univerzita v Plzni. Zástupci výše uvedených univerzit společně s reprezentanty DZS budou zájemcům z řad odborné veřejnosti poskytovat informace o možnostech studia v České republice a mezinárodní spolupráci v oblasti vzdělávání.

Tématem 26. ročníku veletrhu a konference EAIE, který se uskuteční v Praze ve dnech 16. - 19. září 2014, je vkročení do nové éry internacionalizace vysokoškolského vzdělávání z hlediska výuky, učení a administrace. Všechny zájemce o tuto problematiku srdečně zveme na konferenci a veletrh EAIE 2014.

Dům zahraniční spolupráce (DZS) je příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, která plní úkoly plynoucí ze zajišťování školských, vzdělávacích a dalších styků se zahraničím podle pokynů ministerstva. DZS koordinuje a administruje řadu mezinárodních programů a realizuje aktivity vztahující se k oblasti podpory vzdělávání. www.dzs.cz; www.naerasmusplus.cz

Study in the Czech Republic je aktivita zaměřená na propagaci českého vysoké školství v zahraničí a podporu českých vysokých škol v jejich internacionalizaci a mezinárodních aktivitách. Iniciativa představuje zahraničním studentům nabídku vysokoškolského studia v České republice, a to především prostřednictvím aktualizovaných informací na webové stránce a fanpage na Facebooku. V rámci této iniciativy DZS organizuje české stánky na zahraničních vysokoškolských veletrzích a vydává cizojazyčné publikace, jako jsou např. katalog českých vysokoškolských institucí. www.studyin.cz; www.facebook.com/studyincz

Fotogalerii z předchozích ročníků EAIE naleznete zde: http://studyincz.rajce.idnes.cz/

2014 EAIE Conference and Exhibition je celosvětové setkání pracovníků, kteří působí v oblasti mezinárodního vzdělávání na úrovni vysokých škol. Akci organizuje každý rok v jiné evropské metropoli asociace EAIE (European Association for International Education). Hostitelem již 26. ročníku této významné mezinárodní akce je Praha. www.eaie.org

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.