bEDUin: Novela školského zákona míří do sněmovny i s problematickými místy

pondělí 15. září 2014 ·

Podívejte se, co přináší aktuální týdenní přehled bEDUin.

Co přinesl týden 8. – 14. 9. 2014

Témata týdne: V opravných termínech SM téměř polovina maturantů neuspěla. MŠMT zveřejnilo zprávu Education at the Glance (OECD), i přes zvýšení investic patří ČR stále mezi země s nejnižším podílem na HDP. Pokračuje polemika o sporném § 16 novely školského zákona, který nese riziko zbytečného umisťování dětí v praktických školách. Rektor Masarykovy univerzity Mikuláš Bek požaduje, aby byla profesura vázána na působení na univerzitě. Sociolog Stanislav Biler adresuje Marcelu Chládkovi výběr mýtů o vzdělávání. Jana Bradley píše o tom, proč dává u svých dětí přednost české škole před tou v USA. Ondřej Šteffl začal natáčet krátká videa s poselstvími o vzdělávání, tentokrát o přijímacích zkouškách na SŠ, na nichž společnost Scio v současnosti spolupracuje s kraji.

Výrok týdne:
„U mnoha žáků skutečně vím, co opravdu umí. Kdybych je v tom podpořil, jdu sedět.“ Reakce anonymního učitele v komentáři na České škole k videu propagujícímu aplikaci Co umím. Aplikace umožňuje školám, rodičům a dětem sdílet jejich úspěchu a pomáhá jim v dalším rozvoji.

Novinky (výběr ze zajímavých událostí)
Inspirace z (a do) praxe
Akce tohoto a příštího týdne (výběr z EDUkalendáře)

EDUin startuje EDUpoint Praha! Místo, kde je vzdělávání doma. Pevnostní 651/8, 162 00 Praha 6. Pravidelný úterní EDUhub (13:00 – 18:00) – síťujte se, nebo si dělejte na svém. Kontakt: tamara.kovacova@eduin.cz.
  • Kulatý stůl SKAV a EDUin. Naplňují jednotné přijímací zkoušky Strategii 2020? 18. 9. v 10.30, ZŠ Vodičkova, Praha
  • Workshop Katalog podpůrných opatření pro žáky se sociálním znevýhodněním. 22.9 v 9.00, Vodičkova 707/37, Praha 1
  • Konference „Kvalita vzdělávání“ aneb návratnost investic do vzdělávání v digitálním světě, 24.– 25. 9., Ostrava – Vítkovice.


Průvodce světem vzdělávání bEDUin vám přináší pravidelné týdenní přehledy nejzajímavějších událostí z oblasti vzdělávání. Přináší rychlý přehled s krátkým komentářem, který vás udrží v obraze. V případě, že jej chcete získávat každé pondělí do své e-mailové schránky, stačí vyplnit e-mailovou adresu v pravém sloupci webu EDUin.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.