16.-20.11: Týden globálního vzdělávání poprvé v Česku

pátek 26. září 2014 ·

Už od roku 1999 pořádá North-South Centre při Radě Evropy Týden globálního vzdělávání, jehož cílem je podpora výuky globálních témat v evropských školách. Každoročně vyzývá k účasti školy a organizace ze 47 zemí.


V letošním roce se Týden globálního vzdělávání zaměří na téma potravinové bezpečnosti a zodpovědné spotřeby jídla. Letos poprvé se do celoevropské akce mohou zapojit i české školy prostřednictvím neziskových organizací Varianty - Člověk v tísni, ADRA, ARPOK,Charita, NaZemi a SEVER. Týden globálního vzdělávání proběhne od 15. do 23. listopadu 2014.

Spolupráce se školami na aktivitách v rámci Týdne globálního vzdělávání bude zároveň součástí mezinárodní kampaně Food Right Now: Postavme se hladu.

Školy, které se do iniciativy chtějí zapojit, by měly své akce (projekty, kampaně aj.) realizovat mezi 16. říjnem a 20. listopadem 2014.

Jaký bude přínos pro školy?
  • Zapojení do prestižní celoevropské iniciativy.
  • Finance na realizaci školního projektu (5000 korun na školu).
  • Možnost účasti na diskusi během Týdne globálního vzdělávání v Praze.
  • Konzultace při přípravě školních projektů a metodickou podporu při začleňování tématu do výuky.
Kontakt:

Pokud máte zájem o více informací a chtěli byste se do iniciativy zapojit, kontaktujte prosím koordinátorku Kateřinu Dvořákovou: katerina.dvorakova@clovekvtisni.cz, 220 350 467

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.