Senátoři vrátili návrh zákona o dětské skupině Poslanecké sněmovně k dalšímu projednání

čtvrtek 24. července 2014 ·

Více než tři čtvrtiny přítomných senátorů podpořilo pozměňovací návrhy, které umožňují dobrovolnou registraci dětských skupin.


Přijetím pozměňovacích návrhů senátoři zohlednili různé potřeby dětí a jejich rodičů v oblasti svobodného výběru formy předškolního vzdělávání. Komplexní pozměňovací návrh připravil Výbor pro vzdělávání, vědu a kulturu, lidská práva a petice a zahrnuje dobrovolnou registraci, čímž by se definice dětské skupiny a z ní vyplývající stavební a hygienické požadavky na zařízení pro předškolní děti neměly vztahovat na činnost spolků ani lesních mateřských škol nebo mateřských center. V návrhu zákona dojde také ke zpřesnění pravidelnosti docházky a rozšíření kvalifikace pedagogů.

S návrhem vrátit Poslanecké sněmovně zákon o dětské skupině ve znění pozměňujících návrhů souhlasilo 46 z 51 přítomných senátorů a senátorek.

Tomáš Feřtek, odborný konzultant EDUin, o.p.s.: „Je potěšující, že senátoři pochopili podstatu problému v zákoně o dětské skupině a jednoznačně dali najevo Sněmovně, že je potřeba ho změnit. Doufáme, že poslanci k tomuto úkolu přistoupí bez zbytečných obstrukcí a zákon upraví tak, aby nepoškozoval zájmy dětí a rodičů.“

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.