Financování soukromých a církevních škol bude řešit pracovní skupina

úterý 22. července 2014 ·

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek se dnes sešel se zástupci soukromých škol. Důvodem setkání byly avizované změny ve financování soukromých a církevních škol. Ministr Chládek již dříve oznámil, že má za cíl sjednotit dotace školám nehledě na jejich zřizovatele.


Jedním z výstupů společného jednání byla dohoda na vzniku pracovní skupiny k financování soukromých a církevních škol. Její první jednání se uskuteční začátkem srpna. Účastnit se ho budou zástupci jak ministerstva školství, krajů, soukromých a církevních škol.

„Představitelé soukromých a církevních škol se budou moci podílet na návrhu změny financování soukromých a církevních škol, který bude zohledňovat aspekt kvality a potřebnosti oborů,“ řekl ministr školství. Návrh by podle něj měl být konsensuální a měl by vést rovnému přístupu ke všem zřizovatelům. „Je však také třeba zohlednit to, že školský systém má určitou setrvačnost a změny nelze dělat ze dne na den,“ upozornil Marcel Chládek. Podle ministra je rovněž nutné zohlednit skutečnost, že řada soukromých a církevních zřizovatelů má závazky vyplývající z udržitelnosti projektů financovaných v rámci OP VK.

„Vítáme otevřený přístup ministra školství a možnost zapojit se do debaty,“ řekl po jednání Petr Jadrný, 1. místopředseda Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska.

Na konci tohoto týdne se ministr školství Marcel Chládek sejde rovněž se zástupci církevních škol.

2 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
23. července 2014 v 6:36  

Babica: nemate-li limetku, pridejte sojovou omacku!
Chladek: nevime-li jak na problem, zridime prcovni skupinu nebo kulaty stul...

Simona CARCY řekl(a)...
23. července 2014 v 6:36  

Pardon, pracovni....

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.