Čtveřice českých studentů vyráží na mezinárodní finále Microsoft Office Specialist do USA

čtvrtek 24. července 2014 ·

Podaří se jim obhájit loňské vítězství Jiřího Houžvičky? Držme pěsti!

Nela Táborská, Pavel Vondrák, Aramis Tochjan a Martin Strouhal ze Smíchovské střední průmyslové školy patří mezi nejšikovnější české studenty, kteří se letos zúčastnili zkoušek Microsoft Office Specialist (MOS). Vedle certifikátu, který jim v budoucnu může pomoci při uplatnění na trhu práce, získali příležitost reprezentovat Českou republiku na 13. ročníku mezinárodního finále v kalifornském Anaheimu. Dnes odlétají a příští týden se utkají s další stovkou nejlepších studentů z celého světa – naši budou soutěžit v kategoriích PowerPoint 2007 a 2010, Word 2010 a Excel 2010. Vítěze a majitele hlavních cen v podobě šeků na tisíce amerických dolarů určených na další rozvoj pořadatelé vyhlásí 30. července.

„Absolvováním zkoušek Microsoft Office Specialist získává student osvědčení o své znalosti práce s Microsoft Office, ale především velkou konkurenční výhodu při svém vstupu na trh práce. Pro zaměstnavatele je toto osvědčení jistotou vysoké kvality ICT dovedností, ale i cílevědomosti a zodpovědnosti za osobní rozvoj. Microsoft v České republice je hrdým sponzorem těch nejlepších a podpořil je při jejich cestě na celosvětové finále, aby mohli porovnat své dovednosti i v mezinárodní konkurenci. Bude to pro ně jistě cenná zkušenost,“ říká Jana Knesplová, manažerka programu Partneři ve vzdělávání, Microsoft.

„Na šampionát vysíláme naše nejlepší české studenty. Jsou velmi šikovní a soutěživí a věřím, že dokáží navázat na loňské zlaté vítězství Jiřího Houžvičky,“ dodává Ivona Spurná, vyučující, Smíchovská střední průmyslová škola.

Očekávání samotných studentů naleznete na Microsoft blogu pro školství, www.microsoft.cz/skolstvi. Fotografie studentů jsou ke stažení na http://1drv.ms/1rwsnFB (zde budou přibývat i v průběhu celého šampionátu).

O certifikaci Microsoft Office Specialist

Microsoft Office Specialist je celosvětově uznávaný certifikační systém, který hodnotí vědomosti a schopnosti uživatelů v oblasti konkrétní aplikace kancelářského balíku Microsoft Office. Úspěšně získaný certifikát pak dokazuje znalosti uživatele na jedné ze tří úrovní v aplikacích Microsoft Office. Více informací o certifikaci MOS najdete na webu: http://www.microsoft.com/learning/en-us/mos-certification.aspx. Pro více informací o možnostech MOS pro školy, pište na Piotr.Starzynski@IT-Foundation.org.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.