Přečtěte si: Rodiče žádají odvolání ředitelky, která potrestala školáky za provokaci

pondělí 16. června 2014 ·

Dva deváťáci českobudějovické Základní školy Matice školské potrápili při vyučování učitelku - jeden jí říkal vulgární básničku, druhý točil její reakci mobilem. Video pak pověsili na YouTube. Ředitelka školy Jana Rychlíková potrestala provinilce dvojkou z chování a třídní důtkou. Rodiče teď požadují její odvolání.


Z článku Ludmily Mlsové v iDNES.cz vybíráme:

„Rodiče si stěžují, že dítě bylo potrestáno za drobný prohřešek. Já to za drobný prohřešek nepovažuji. Škola musí mít na každé fotografování žáků od rodičů souhlas a naopak to nefunguje? Žáci se provinili a musí za to pykat,“ řekla vedoucí odboru školství českobudějovického magistrátu Dagmar Koubová.

Požadavek rodičů, aby město odvolalo ředitelku, nechápe. „Jestliže je škola narvaná až po půdu žáky a při zápisech patří mezi nejžádanější ve městě, asi těžko můžeme mluvit o špatné práci ředitelky,“ srovnává Koubová.

5 komentářů:

Jirka řekl(a)...
16. června 2014 v 20:13  

„Syna mi potrestali za to, že jsem si dovolila na začátku školního roku říct něco proti rozvrhu, který byl nakonec stejně změněn, protože opravdu nebyl dobrý. Víc říkat nechci, počkám na výsledek prošetření stížnosti, kterou jsme předali na magistrát a na inspekci,“ sdělila Martina Ducháčková, matka syna, který dokončuje základní vzdělání na jiné škole.

Jasná krevní msta. V mafiánských kruzích do dneška běžná praxe.

obyčejná učitelka řekl(a)...
16. června 2014 v 23:20  

Však ono se jí to vrátí, té matce.

Nicka Pytlik řekl(a)...
16. června 2014 v 23:55  

ono se jí to vrátí

Jako že 'boží mlýny' a 'vařící voda na zabijačce'? To nefunguje. Všichni, kteří mne kdy pomluvili, osočili, špínou ohodili, žijí poměrně klidný a spořádaný život.
Spíš si říkám, jestli je v pedagogických sborech obecně známo, co je a k čemu slouží výchovná opatření a k čemu závěrečná klasifikace chování žáka.

Jirka řekl(a)...
17. června 2014 v 14:37  

co je a k čemu slouží výchovná opatření a k čemu závěrečná klasifikace chování žáka.

Možná už na mladé a nevinné jednoduché nestačí, a tak musí dublovat.

Nicka Pytlik řekl(a)...
17. června 2014 v 16:37  

Právě. Pokud žák svým jednáním rozlítil třídního učitele, ředitele školy i celý pedagogický sbor, může nasbírat důtku třídního, důtku ředitele a snížení stupně klasifikace chování.
A k tomu i podmínečné vyloučení za to, že toho nasbíral tolik.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.