7. 6.: GEG setkání aneb Učitelé v kraji za "sklem"

pondělí 2. června 2014 ·

Zveme vás na setkání Google EDU Group ČR a přátel technologií ve vzdělávání v sobotu 7. června 2014 od 10 do 17 hodin v pražském Impact HUBu.



Program:

10:00 - 10:30
Vítání, seznamovačky, ladění.
10:30 - 13:30
Chromebooky - mají smysl ve škole?
Představení chromebooků, výhody, nevýhody, modely, správa, využití ve škole.
Google Apps ve škole
Zkušenosti s čtyřletým používáním GApps na Gymnáziu Nový Jičín z pohledu učitele, vedení školy i žáků.
Google a zeměpis - jak využít tablet ve výuce zeměpisu?
Google Earth trochu jinak!
Aplikace pro výuku - umíme si navrhnout vlastní!
Pokusíme se společně vymyslet koncepty aplikací, které by se nám hodily pro výuku v našich předmětech i pro práci ve škole.
Nejsme na to sami! Máme kamarády v Google Developer Groups!
13:30 - 14:00
oběd
14:00 - 17:00
Jak na školní výlety do kraje za “sklem”
Tušíme, že potenciál Google Glass pro výuku je značný. Vyzkoušíme  “zázračné brýle” a vymyslíme, co by se s nimi dalo ve škole podnikat.

Místo konání: Impact HUB, Drtinova 10, Praha 5 - Smíchov/mapa


POZOR! Registrace nutná! ZDE!

GEG ČR (Google EDU Group) je neformální společenství pro podporu využívání Google technologií ve vzdělávání. GEG ČR tvoří skupiny, které vyvíjejí vlastní aktivity a pořádají akce.

www.gegcr.cz

10 komentářů:

Tajný Učitel řekl(a)...
2. června 2014 v 0:42  

Pak si dáme gúglpapání a popijeme gůglpitíčko. Vše nezištně zacvaká gůgl, protože přeci chce děm deckám gůglpomoct, no ne?

Biene řekl(a)...
2. června 2014 v 8:32  

A proč vám to tak hrozně vadí? víte, co je problém českých škol? Že ve chvíli, kdy cítí jen lehký závan komerční sféry, naskáčou jim pupínky a mohou se zbláznit z toho, že někdo chce na školách vydělat. Ale to, že se z OP VK financují amatérské produkty dělané na koleně v diskutabilní kvalitě, to nikomu evidentně nevadí. A zrovna produkty Google nejspíš špatné nebudou, když mají takový úspěch v podstatě na celé zeměkouli...Tak co byste chtěli? No name technologie, které budou špičkové, nebudou nic stát a producenti je školám dají tajně, aby nikdo nevěděl, kdo je vyrobil??

Nicka Pytlik řekl(a)...
2. června 2014 v 10:10  

technologie, které budou špičkové, nebudou nic stát

Asi tak nějak. Pro školy.
Když už nám gigantí neplatí za to, že jim školíme budoucí zákazníky, mohly by nám předmět svoji obživy poskytnout k užívání jako dárek 'zdarma'.
Ale pořád lepší, než kdyby se do toho vložila státní správa. Ta by to pořídila nejméně za trojnásobek součtu nákladů všech škol.

Biene řekl(a)...
2. června 2014 v 11:01  

Pane Nico Pytlíku, já myslím, že v případě Google nemusíte zákazníky školit - najdou (a už našli) si jejich produkty i bez přispění našich skvělých učitelů..a to nemyslím nijak ironicky. Firmy typu Google OPRAVDU nejsou závislé na tom, jestli jim české školství vychová zákazníka..jsme ve školách se vzděláváním k těm úplně novým technologiím pozadu..sakra už si to konečně přiznejte (přiznejme)..

Biene řekl(a)...
2. června 2014 v 11:01  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Biene řekl(a)...
2. června 2014 v 11:01  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Nicka Pytlik řekl(a)...
2. června 2014 v 11:43  

sakra už si to konečně přiznejte

Nu dobrá. Tak já si to tedy už konečně přiznávám.
Zdá se, že dnes ti světoví gigantí pojímají své proškolní aktivity už jen jako charitu. Snad že je hryže svědomí, či co...

Biene řekl(a)...
2. června 2014 v 12:43  

:o)) ale jasně, že je nehryže svědomí..chtějí vydělat a připravit si uživatele..zas tak naivní nejsem..ale někdy mi prostě ten odmítavý postoj vůči jakékoliv soukromé iniciativě směřované do škol přijde škodlivý..

Tajný Učitel řekl(a)...
2. června 2014 v 13:21  

Jeden by mohl říct, že jakákoliv soukromá iniciativa směrovaná na umístění produktů do škol JE apriori špatná, ať je to scio či cermat testování, jídlo, IT produkty, či učiteli a žáky časem neověřené hurá učebnice a to z jednoho prostého důvodu. Je jím nutnost soukromého sektoru optimalizovat náklady i za cenu různých neetických kompromisů za účelem vytváření co největších zisků.

Proto se někteří domnívají, že cokoli, co jde do škol by mělo být vytvořeno odborníky v neziskovém, státem dotovaném sektoru.

Nicka Pytlik řekl(a)...
3. června 2014 v 10:31  

co jde do škol by mělo být vytvořeno odborníky v neziskovém, státem dotovaném sektoru

Jenom to NE!
Bylo by to několikanásobně dražší a nefungovalo by to.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.