O den v křesle ministra školství soutěžilo přes dva tisíce dětí

pátek 30. května 2014 ·

Více než 2200 dětí poslalo na ministerstvo školství své obrázky, aby si v rámci soutěže „Jeden den ministrem“ mohly vyzkoušet, jaké to je být na jeden den v čele resortu školství. Výtvarnou soutěž pro žákyně a žáky 1. stupně základních škol vyhlásil ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek již v dubnu.

Uzávěrka soutěže byla 16. května. Porota v čele s ministrem školství Marcelem Chládkem vybírala z více než 2200 výkresů dětí z 200 základních škol z celé České republiky. O vítězovi rozhodovali členové poroty, kterými byli kromě ministra školství také jeho 1. náměstek Jan Zikl, náměstek pro oblast vzdělávání Jindřich Fryč, šéf školských odborů František Dobšík, kreslíř Milan Kounovský, ředitel ČT :D Petr Koliha, ředitel ankety Zlatý Ámos Slávek Hrzal a Patrik Kubas z tiskového odboru MŠMT.

„Výběr nebyl vůbec jednoduchý. Přišla nám skutečně spousta velice originálních děl a těší mě, že se zapojilo i hodně dětí z praktických a speciálních škol,“ řekl po vyhodnocení soutěže předseda poroty Marcel Chládek.

Vítězem se nakonec stal obrázek jedenáctiletého Jakuba Zemana ze ZŠ Pardubice – Dubina, pro který hlasovalo pět z osmi členů poroty. Na druhé příčce se umístilo ztvárnění ideálního učitele desetiletým Tomášem Valoškem ze ZŠ Frýdek – Místek a třetí místo získal obrázek osmileté Adély Voříškové ze ZŠ Praha 10 - Gutova.

Program vítěze soutěže Jakuba Zemana v pozici ministra školství tak začne v pátek 30. května v 9:00 příjezdem na úřad a přivítáním s ministrem školství Marcelem Chládkem, pokračovat bude účastí „dětského ministra“ na poradě s náměstky a program zakončí ve 14:00 tisková konference za účasti médií.

obrázek-jeden den ministrem
1. místo - Jakub Zeman, 11 let
obrázek-jeden den ministrem
2. místo - Tomáš Valošek, 10 let
obrázek-jeden den ministrem
3. místo - Adéla Voříšková, 8 let

1 komentářů:

krtek řekl(a)...
30. května 2014 v 11:38  

Copak takové dítě může začít neúspěch? 2000/(356-90)=7,5. 7 a půl roku, aby si každé dítě mohlo vyzkoušet, co to je být ministrem. Víc škody než ti stávající napáchat nemůžou, třeby by to školství pozvedlo!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.