Učitelé ve školkách se budou vzdělávat v technických dovednostech

čtvrtek 8. května 2014 ·

Celkem 92 projektů zaměřených na vzdělávání učitelů mateřských škol získá finanční podporu v rámci výzvy č. 48 z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK). Na výzvu bylo vyčleněno celkem 500 milionů korun, které se podaří vyčerpat téměř beze zbytku.


„Předškolní vzdělávání je pro vzdělávání dětí klíčové. Touto výzvou chceme podpořit další vzdělávání učitelů mateřských škol. Prohloubení kvalifikace bude prospěšné nejen jim, ale hlavně dětem,“ říká ministr školství Marcel Chládek.

Projekty se týkají především polytechnického vzdělávání pracovníků mateřských škol, jejich osobnostního a sociálního vzdělávání a v neposlední řadě také přípravy budoucích lektorů, kteří pak budou schopni školit ostatní pedagogy. Podporu získaly i projekty na tuzemské a zahraniční stáže učitelů mateřinek.

Jednotlivé projekty mohou trvat nejdéle 15 měsíců a musejí být ukončeny do 30. června 2015.

3 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
8. května 2014 v 21:27  

Polytechnické vzdělávání, tedy vzdělávání vysokoškolské s obory mnoha technických věd? Které techniké vědy by asi tak mohly být potřebné pro učitele, respektivě učitelky mateřských škol?
Zahraniční stáže v technických dovednostech, panečku. Tuší pan ministr, čemu se asi tak mohou ty hodné, děti milující tety technicky věnovat s malinkými dětičkami, když na základních školách dílny už radši šmahem zrušili, aby se jim žactvo nedořezalo pilkami a neumlátilo kladivy?
Radši dětem rozdejte tablety. Jaképak stříhání papíru nebo navlékání korálků.
A když, tak pretechnická gramotnost zní rozhodně lépěji.

obyčejná učitelka řekl(a)...
8. května 2014 v 22:14  

Řežu dříví na polínka, ať má čím topit maminka... Ale nejlíp se řeže na interaktivní tabuli nebo na tabletu. To se aspoň nepořežu.

Zdeněk NUTZ řekl(a)...
11. května 2014 v 18:19  

Asi nějaká další prča jako tabletoš, školení práce s tabletem............
Tak nevím je dnes aprýl, že by nějaký opožděný???

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.