Přečtěte si: Cellvival - počítačová hra o evoluci

středa 14. května 2014 ·

Výzkumníci z americké Cornell University vyvinuli počítačovou hru, ve které se středoškoláci učí, jak funguje evoluce. Žáci ve hře Cellvival existují jako jednobuněčný organismus Tetrahymena thermophila, který žije ve sladké vodě, hledá potravu, uniká přirozeným nepřátelům a rozmnožuje se.

Organismus se musí přizpůsobovat různým podmínkám, aby lépe přežil, a žáci musí přijít na to, které znaky mu umožní přežití. Úrovně hry jsou nahrazeny různými prostředími, ve kterých se mění i znaky nejvhodnější pro přežití, a žáci se tak učí, jak organismy reagují v určitém prostředí. Ve hře lze vizualizovat i abstraktní pojmy a experimentovat s jejich zapojením do hry. Na vývoji hry se podíleli odborníci z fakulty veterinární medicíny pracující na programu výuky přírodních věd na středních školách a Inciativa pro herní design na univerzitě Cornell. Programování dostali za úkol studenti počítačové techniky na univerzitě. Hra bude dostupná zdarma učitelům pro výuku přírodních věd v rámci programu ASSET (Advancing Secondary Science Education with Tetrahymena).

Zdroj: Phys.org

Výběr ze zpráv, novinek a zajímavostí ve vzdělávání provedlo výzkumné oddělení společnosti Scio.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.