Přečtěte si: Výzvu rozšíří po celé republice

neděle 13. dubna 2014 ·

„Brandýská výzva" učitelů, která poukazuje na vysoký počet středních škol a především víceletých gymnázií i snižující se úroveň požadavků na budoucí studenty těchto škol, se při příležitosti konání soutěže Komenský a my stala tématem diskuze učitelů a ředitelů.


Z redakčního článku v Orlický.Deník.cz vybíráme:

„Je třeba konstatovat, že nebude jednoduché změnit nebo ovlivnit ´ministerskou mašinerii´ a zaběhnutý školský systém a jeho politiku. Účastníci se jednohlasně shodli na tom, že je potřeba rozšířit výzvu do celé republiky, nepřestávat hovořit o problému středních škol a víceletých gymnázií a vytvářet tak tlak na nadřízené složky. Je třeba podotknout, že problémů je v současném školství víc a že bohužel české školství ztrácí svou kdysi tak vynikající pozici, nejen u nás, ale i v zahraničí," konstatoval po setkání ředitel školy Miloslav Dušek a dodal: „Výzva sama asi situaci nezmění, určitě ne v dohledné době. Věříme však, že se nám podaří alespoň rozproudit širší diskuzi o zmíněných problémech. A určitě budeme všichni očekávat od příslušných institucí jejich řešení."

Původní zpráva z 15. března 2014

3 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
13. dubna 2014 v 20:57  

Hele, jestli jsem to dobře pochopil, tak učitelé základních škol horují pro snížení počtu středních škol.
Jupííí...
Jojo, chtělo by to nějaký bičík na ty malé nezvedence. A což takhle učinit už konečně výuku dostatečně zábavnou a zkompetentňující...
A zrušte taky pár univerzit, doboha!!!

Zdeněk NUTZ řekl(a)...
14. dubna 2014 v 0:19  

Zábavná bude zřejmě i tato diskuse. Například dost úsměvné je již to, jak se ve jmenovaném deníku ve několika článcích pro výzvu horuje a popisují se souhlasné výkřiky a světe div se, text výzvy není nikde k mání.... Prý se šíří pouze samizdatem. Autoři zřejmě začínají tušit proč. No počkáme si až se někde najde. Už se těším.

Zdeněk NUTZ řekl(a)...
14. dubna 2014 v 0:25  

Jestli se náhodou nejedná o tuto výzvu, kterou jsem našel na netu. Nechci sem tahat politiku, ale je to docela zábavné, třeba jak chodili dům od domu.....
http://ods-brandys.net/index.php/archiv-clanku/46-brezen-2009/182-vyzva-ods-brandys-nad-orlici

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.