Přečtěte si: Komenský se musí obracet v hrobě. V čele českého školství je muž, který běžně říká bysme místo bychom. A to je původní profesí pedagog

neděle 13. dubna 2014 ·

Patlá vaše dítě češtinu? Už se ničemu nedivte! Jak se má naučit ve škole správně používat svou rodnou řeč, když to nezvládne ani muž, který má české školství řídit. Marcel Chládek absolvoval gymnázium v Novém Strašecí, které se paradoxně pyšní právě jménem Jana Amose Komenského. Poté vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy, kde dokonce složil v roce 2006 rigorózní zkoušku, a získal tak jeden z nejoceňovanějších akademických titulů doktora filozofie.


Z článku Adiny Janovské v krajskéListy.cz vybíráme:

"Když je člověk ministr školství, neměl by iritovat učitele češtiny. Tak jsem si řekl, že ji poprosím o spolupráci,“ přiznal ministr Chládek sebekriticky médiím, ovšem až poté, co si vyhledávaná lektorka fonetiky a správného vyjadřování Jana Postlerová posteskla, že místo spisovného „bychom“ používá na veřejnosti hovorové „bysme“. Jednou za deset dní se tudíž Chládek vrátí do pomyslné školní lavice, aby se pod vedením uznávané jazykové pedagožky zbavil svých vyjadřovacích zlozvyků a přestal dělat ostudu ministerstvu školství a našemu vzdělávacímu systému jako celku.

5 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
13. dubna 2014 v 11:12  

Mně tedy zase až tak nevadí, že ministr říká bysme místo bychom, ale vadí mi jeho mlžení ohledně získaného titulu Mgr.
Domněnka paní redaktorky, že ho získal po gymnáziu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy je mylná, tam dělal až rigorozní zkoušku v roce 2006. Titul Mgr.v boru výchova a vzdělávání dospělých získal na nějaké záhadné pedagogické fakultě viz www.kr-stredocesky.cz/portal/Attachment.ashx?id=1775f58b-9757...‎

A jen tak na okraj, za takto zpracovaný životopis by se dneska styděl i absolvent učňovského oboru.

Eva Adamová řekl(a)...
13. dubna 2014 v 11:13  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Jirka řekl(a)...
13. dubna 2014 v 14:12  

Pokrok nezastavíš! Tituly se kupují, posty politizují a přece se točí! Doufám, že pan ministr používá také "by jste". To zní tak hyperkorektně, že se mi vždycky podlamují kolena.
Ale nerušme, teď je na programu tažení proti automatům. Půjde to jen ztuha. Někteří rodiče prý nemají čas udělat svačinu.

Unknown řekl(a)...
14. dubna 2014 v 11:06  

Pan ministr Chládek vystudoval Vojenskou politickou akademii Klementa Gottwalda v Bratislavě, která připravovala kádry pro výkon základních politických funkcí v ČSLA. Tedy politruky. Naštěstí díky listopadu 89 nedostudovali na politruky, ale na pedagogy. Titul Mgr. získal v roce 1992.

Unknown řekl(a)...
15. dubna 2014 v 14:01  

nejen politruky (zaměstnance čsla) ale i pracovníky vkr a další obory pro zaměstnance mv,u které složky tedy byl v zaměstnaneckém poměru,jestliže studoval na této škole?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.