Přečtěte si: Psychometrické testy ke zjišťování osobnostních charakteristik žáků v Anglii

pátek 11. dubna 2014 ·

V anglických školách sílí konsensus nad tím, že žáci nemohou být posuzováni pouze na základě znalostních testů z jednotlivých předmětů. Stále větší množství škol využívá psychometrické testy ke zjišťování osobnostních charakteristik žáků, jejich silných a slabých stránek.

Žáci nejprve odpovídají na sérii otázek o sobě samých, po vyhodnocení odpovědí s nimi výsledek probírá individuálně hodnotitel. Podle zástupkyně školy ve West Yorkshire, kde psychometrickými testy procházejí všichni čtrnáctiletí a patnáctiletí , je pohovor klíčovou částí hodnocení: žáci konzultují s nezávislým hodnotitelem, který jim pomůže uvědomit si jejich kvality i nedostatky a možnosti dalšího rozvoje. Díky pohovoru i slabší žáci získají větší motivaci a inspiraci, jak rozvíjet svůj talent.

Výběr ze zpráv, novinek a zajímavostí ve vzdělávání provedlo výzkumné oddělení společnosti Scio.

3 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
11. dubna 2014 v 10:27  

Než se pustí k dětem, je třeba psychometrickými testy prohnat všechny, zdůrazňuji všechny pedagogické pracovníky.
Tvrdí výzkumná sekce společnosti Pytlicio.

M.Kalvach řekl(a)...
11. dubna 2014 v 12:37  

Pytlicio má pravdu, jak říká profesor Koukolík: Psychopatické osobnosti mají vždy větší šance se prosadit a něco dokázat. Polovina psychopatů sedí v dozorčích radách, druhá polovina ve vězení. Někde na tenké dělící čáře jsou psychopatičtí (pardon) pedagogičtí pracovníci. Zčásti z přirozených předpokladů, ale významnou měrou v důsledku získaných předpokladů.

František řekl(a)...
14. ledna 2015 v 22:34  

Souhlasím s těmito názory jsou to opravdu psychopati. Nic se nemění na tom že tento názor už jsme měli když jsme opouštěli základní školu a ti nejblbější šli studovat na tzv.
pedagogy. Z mé zkušenosti učí na ZDŠ na 1.stupni bývalá známá která si neuměla uhlídat ani svoji malou holčičku a malá zaplatila za to cenou nejhorší a to svým životem. Nemá ceny to ani komentovat. Takovéto psychouše máme mezi soubou a není jich málo

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.