MŠMT nepodporuje návrhy poslankyně Putnové na vzdělávání romských dětí

neděle 6. dubna 2014 ·

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy zásadně odmítá návrhy TOP 09 a jmenovitě poslankyně Anny Putnové na vzdělávání romských dětí. Segregované třídy nebo vyučování romských dětí v českém i romském jazyce považuje ministr školství Marcel Chládek za nekoncepční a kontraproduktivní. Navíc je to v rozporu s antidiskriminačním zákonem a také s rozsudkem D. H., kterým Soud pro lidská práva ve Štrasburku zavázal Českou republiku k maximálně možné inkluzi a integraci romských dětí do hlavního vzdělávacího proudu.


„Cestu k inkluzi vidím především v zavedení povinného posledního roku předškolního vzdělávání formou mateřských škol či přípravných tříd pro všechny děti,“ říká ministr školství. MŠMT proto připravilo návrh možností financování, který by mohl problémy s kapacitou předškolního vzdělávání vyřešit do tří let. Jedná se o národní a evropský fond.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.