5.5.: seminář Kultivování občanských ctností u středoškolských studentů: zkušenosti amerických a českých pedagogů

úterý 22. dubna 2014 ·

Cílem semináře je společně se zamyslet nad tím, zda by měli středoškolští učitelé kultivovat občanské ctnosti svých studentů a jaké nástroje by k tomu mohli použít. Budeme hovořit také o tom, jak se mohou a mají do výchovy a vzdělávání promítnout osobní přesvědčení a hodnoty pedagogů.


Seminář se koná 5. 5. 2014 od 13 do 16.30 v Americkém centru, Tržiště 13, Praha 1, cca 50 m pod Velvyslanectvím USA

Program semináře:

  • Hana Ripková, ředitelka Fulbrightovy komise
  • Jana Straková, Dům zahraniční spolupráce, národní koordinátorka výzkumu vědomostí a dovedností dospělých
  • Elliott Hurtig, učitel na Deerfield High School, Illinois, USA, nyní účastník Fulbrightova programu pro výměnu středoškolských učitelů, vyučující na Gymnáziu Voděradská v Praze
  • Kamil Činátl, didaktik dějepisu (Ústav českých dějin FFUK), učil český jazyk a dějepis na několika pražských gymnáziích, zaměřuje se na zapojení moderních médií do výuky dějepisu (v rámci skupiny vzdělávání Ústavu pro studium totalitních režimů)
  • Jaroslav Pinkas, postgraduální studium (Ústav českých dějin FFUK), projekt Vzpomínková kultura a způsoby jejího didaktického využití, učitel na Gymnáziu Jana Keplera v Praze, Ústav pro studium totalitních režimů
  • Diskuse, lehké občerstvení

Simultánní tlumočení bude zajištěno.

Počet účastníků je omezen, zájemce prosíme o registraci na e-mailu: fulbright@fulbright.cz nebo telefonicky: 222 718 452.

Na požádání vystavíme potvrzení o účasti na semináři.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.