Přečtěte si: Zděšený ministr: V Česku existují školy bez jediného kvalifikovaného pedagoga

sobota 8. března 2014 ·

Ministr školství Marcel Chládek chce urychleně připravit zákon, který donutí pracovníky na školách doplnit si potřebné vzdělání. Podle něj existují v České republice i takové školy, na nichž nepůsobí jediný kvalifikovaný pedagog. Prohlásil to na páteční tiskové konferenci po jednání s děkany pedagogických fakult a školskými odbory.


Z článku Václava Langa v Novinky.cz vybíráme:

Dodal, že situace je skutečně kritická. Na 616 školách různého typu je podle něj více než 50 procent nekvalifikovaných pedagogů. „Chceme znát důvod, proč existuje škola, kde je dokonce stoprocentní nekvalifikovanost,“ uvedl Chládek. „Máme v České republice školy, kde není jeden jediný kvalifikovaný pedagog,“ zdůraznil.

Nejhorší situace je podle něj v Karlovarském kraji. Tam se chce hned příští týden vypravit a situaci řešit.

Ostře zkritizoval své předchůdce. „Některé procesy tady byly přesekány a školský systém se téměř zastavil,“ řekl a postěžoval si také na to, že nebylo možné dohledat data, kolik učitelů má jaké zaměření a na jakých ústavech učí.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.