2014: Hrabalovský rok v  knihovnách

čtvrtek 27. února 2014 ·

Svaz knihovníků a informačních pracovníků vyhlašuje na měsíc březen pátý ročník propagační kampaně BŘEZEN – MĚSÍC ČTENÁŘŮ. Letos – Hrabalovský rok v  knihovnách.


Cílem této akce je propojit ČTENÁŘE, organizace a instituce zabývající se psaným slovem, četbou a čtenářstvím ke společné mediální kampani a dát o sobě vědět: ANO, ČTEME A JE NÁS HODNĚ! K medializaci této akce jsme vydali ve spolupráci s naším partnerem firmou Skanska sérii propagačních plakátů a záložky do knih. V rámci měsíce března jsme se rozhodli vyčlenit týden od 3.-9. března určený pouze k propagaci čtení a nazvali jej TÝDEN ČTENÍ. Knihovny se zaměří na čtení z děl spisovatelů, kteří slaví letos významné výročí. Letos 100. výročí Bohumila Hrabala a v dětských odděleních knihoven se bude připomínat 115. výročí Ondřeje Sekory a 90. výročí Eduarda Petišky. Stovky veřejných knihoven připravují na měsíc březen nové a zajímavé aktivity - informace naleznete na - http://goo.gl/qziuYH.

Pro rok 2014 jsme k již tradičním aktivitám propagujícím četbu a zavádění nových služeb do knihoven opět připravili soutěž ČTENÁŘ ROKU. V roce 2014 si připomeneme 20. výročí Roku rodiny vyhlášeného Organizací spojených národů a proto budeme oceňovat naši nejlepší čtenářskou rodinu. Tuto akci podpoří také firma McDonald's! V průběhu března také proběhne patnáctý ročník soutěže o nejlepší webové stránky knihovny BIBLIOWEB 2014. Vítězové budou vyhlášení na konferenci ISSS v Hradci Králové. Březen – měsíc čtenářů završí NOC S ANDERSENEM, která se letos uskuteční v pátek 4. dubna 2014 http://www.nocsandersenem.cz/.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.