Přečtěte si: Ministerstvo školstva chce školám kúpiť tablety za 39 miliónov eur

pondělí 13. ledna 2014 ·

Príslušná verejná súťaž bola vyhlásená vo Vestníku pre VO č. 159/2013 z 15. augusta. Pokračuje tak nezmyselná prax veľkých centrálnych nákupov všetkého možného pre školy, ktorá je trestuhodným plytvaním prostriedkov a z ktorej majú skutočný úžitok najmä tí, ktorí príslušné tovary vyrábajú a tí, ktorí ich ministerstvu predávajú.


Z článku Vladimíra Burjana v Burjan o škole vybíráme:

Navyše, skutočne dôležitý je obsah, nie jeho nosič. V januári 2012 sme uverejnili rozhovor s Martinom Mojžišom pod názvom Problémom našich škôl nie je málo softvéru, ale veľa nudy. To je pravá podstata problému. Ak sa budú žiaci učiť, že vtáčie pero sa skladá z kostrnky a zástavice, alebo ak im budeme vnucovať štúrovcov skôr, ako na nich mentálne dozrejú, bude ich to nudiť rovnako na tablete ako v učebnici.

2 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
14. ledna 2014 v 8:46  

"Malo sa to najskôr vyskúšať na niekoľkých školách, aby sa zistilo, ako to funguje, aké sú s tým problémy, aký je k dispozícii softvér a ako s ním dokážu žiaci a učitelia pracovať. Programov a materiálov v slovenčine použiteľných na tabletoch je zatiaľ minimum.

Navyše, skutočne dôležitý je obsah, nie jeho nosič. Problémom našich škôl nie je málo softvéru, ale veľa nudy. To je pravá podstata problému.

Eva Adamová řekl(a)...
14. ledna 2014 v 8:46  

Ja richtig.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.