Přečtěte si: Školy se do výuky nového písma nehrnou

pondělí 23. prosince 2013 ·

Nové písmo podobající se tiskacímu Comenia Script bylo velkou novinkou letošního školního roku. Školy jsou ale opatrné a zájem o něj nemají. Zavedla jej zhruba jen každá dvacátá škola ze čtyř tisícovek. A většinou školy nevyučují Comenii ve všech třídách, ale třeba jen v jedné ze tří. Výrazně nepomohlo zlevnění písanek, které vyjdou o polovinu dráž než běžné písanky.


Z článku Jiřího Macha v Novinky.cz vybíráme:

Písmo ale lépe vyhovuje třeba dětem s různými poruchami, například dysgrafikům, a levákům. Má také odrážet individuální tendence každého žáka, který si pak může písmo přizpůsobit svým potřebám. Ze škol, které si písmo vyzkoušely, často zaznívá, že děti psaní víc baví a učí se ho rychleji. Podle autorky písma je váhavý postoj většiny škol správný.

„Pokud někdo čekal, že se ze dne na den bude vyučovat na většině škol Comenia Script, tak tato úvaha v našem konzervativním prostředí není ta nejsprávnější. Jestliže něco měnit, tak postupně a na základě svobodného rozhodnutí škol, učitelů a rodičů. Někdo potřebuje vidět již ověřenou zkušenost kolem sebe, což je správné,“ řekla Právu Lencová.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.